Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért jó Tarr Béla és filmjei?

Miért jó Tarr Béla és filmjei?

Figyelt kérdés
2011. febr. 15. 04:08
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Miért jó a Dr. Strangelove című film? Mert vicces, mert érdekes ötletek és kidolgozott, hatásos figurák vannak benne, meg eltalált jelenetek. Na most mondjuk a Werckmeister harmóniák szintén tele van erőteljes jelenetekkel, érdekes alakokkal és gondolatokkal, feszültséggel, izgalommal, meg még egy kicsit vicces is.
2011. febr. 15. 07:52
 2/10 anonim ***** válasza:
22%
Egyszer nekiálltam darabokba nézni a Sátántangót részekbe, de valami gyerek macskát kínzott benne hosszú percekig, és kb az első 2 vagy 3 órába semmi nem történt tulajdonképpen, ezért csak azt tudom mondani hogy gyakorlatilag semmi jó nincs abban a filmben, és ezután nem is vagyok több filmjére kiváncsi.
2011. febr. 15. 16:10
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Az a helyzet, hogy nem jó. A művészet derék és szép dolog, de nem árt, ha a rendezőn kívül más is érti.
2011. febr. 15. 23:56
 4/10 A kérdező kommentje:

örülök hogy nem vagyok egyedül...

Személy szerint én rendkívül egysíkú, monoton, unalmas, önmagát állandóan ismétlő, egyediséget, újítót nem mutató, altató filmeknek tartom. Szinte már gyűlölöm mert pénzt kap ilyen filmek készítésére.

2011. febr. 16. 00:21
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

23:56

Nincs mit "érteni" egy Tarr-filmen. Érteni egy analízis előadást kell, egy filmet élvezni szokás.

2011. febr. 16. 01:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Én élvezni sem tudom...
2011. febr. 16. 01:59
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

ma 01:59

Akkor olyan az ízlésed, hogy nem jön be Tarr. Előfordul az ilyesmi, ideológiát gyártani erre fölösleges. Attól nem leszel több vagy kevesebb, hogy valami nem tetszik neked.

2011. febr. 16. 09:01
 8/10 A kérdező kommentje:
kérdésre válaszoljatok, ne engem kritizáljatok...
2011. febr. 16. 18:02
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Tévedés, hogy egy filmet "élvezni" kell. Lehet rajta szórakozni persze, de hogy élvezni...

Egy jó film gondolatokat ébreszt, szól valamiről, története van, kifejez valamit, és mindez a szélesebb közönség számára is befogadható. Tarr Béla filmjei nem igazán ilyenek. Kivételes művész, az kétségtelen, valószínűleg az egyik legismertebb kortárs magyar filmrendező, aki nem csak itthon ismert, hanem nemzetközi viszonylatokban is. Ezzel együtt azonban a filmjei jórészt nézhetetlenek sajnos.

2011. febr. 16. 22:56
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

"Egy jó film gondolatokat ébreszt"

Egy jó filmen lehet gondolkodni is, mint ahogy mindenen lehet gondolkodni, még Tarr filmjein is. De ez sokadlagos funkciója a filmnek. Aki gondolkodni akar, az olvasson egy könyvet, mondjuk elméleti fizikát, de a filozófia is megfelel. Aki számára a film a fő szellemi táplálék, az az agyát elég vékony koszton tartja. Tarr filmjei pedig pont hogy jól nézhetőek, szórakoztatóak, sőt, néha az velük a baj, hogy kissé hatásvadászok, nagyon a látványra mennek rá. Ezzel együtt persze elhiszem, hogy valakinek nem tetszenek.

2011. febr. 16. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!