Milyen programmal tudnék ilyen DVD-t készíteni? (részletek lent)
Amúgy mit értesz több film alatt? Egy DVD-re azért nem fér ki olyan sok adat... Egy hosszabb főfilm, meg pár rövidebb, extrák gyanánt, aztán elfogy a max 8,5 Gb...
De az Encore-ral tudsz menüt is készíteni, nyelvet és feliratot választani, vagyis mindent, ami kell egy DVD-hez.
Lehet, hogy bonyolult volt a megfogalmazás. Próbálom egyszerűbben. Van 3 filmem a számítógépen, ami DivX-es, az asztali lejátszóm viszont ősrégi és csak a hagyományos DVD-t játssza le, DivX-et nem, és én úgy szeretném kiírni a 3 DivX-es filmemet, hogy 1 db DVD lemezen legyen mindhárom és lejátssza az asztali lejátszóm. De csak olyan programot ismerek, ami úgy konvertálja át a DivX-es filmeket, hogy 4,7 GB lesz a mérete egyenként minden filmnek a konvertálás után, és ebből így csak 1db-ot tudok kiírni 1 lemezre.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy létezik olyan program amivel pl kiválasztok 3 filmet és a 3-at megcsinálja nekem sima asztali lejátszón lejátszható formátumban összesen 4,7 GB méretűre, hogy azt 1 db lemezre ki tudjam írni? Vagy esetleg van-e valami olyan tömörítő amivel, bár nagyobb lesz a mérete, de le tudom ekkorára tömöríteni és ugyanúgy lejátssza?
Elvben lehetséges a dolog, azonban gyakorlatilag másképp kéne megoldani, ugyanis a 3 filmedet nagyon durván be kéne tömöríteni, hogy kiférjenek egy darab sima 5-ös DVD-re. Mivel a DVD Video egy speciális formátum, a 3 filmet (amik gondolom egyenként legalább 1,5 órásak) olyan mértékben kéne betömöríteni, hogy az jelentős minőségromlással járna, pláne, ha a forrás divx, ami már eleve egy szintén erősen tömörített formátum. Emiatt nagyon valószínű, hogy a tömörítés a filmek élvezhetőségének jelentős csökkenésével járna, tehát jóval gyengébb végeredményt kapnál, mint amid most van. Nem lenne egyszerűbb a számítógépeden megnézni a filmeket? Mindenképpen DVD-formátum kell belőlük?
Én személy szerint nem ismerek olyan programot, ami több kiválasztott médiafile-t dvd-videóvá alakít, de ez persze nem jelenti azt, hogy ilyen program nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!