Mesét kell írni erről! (lent) SEGÍTSÉG! (? )
http://www.youtube.com/watch?v=HJJ5I8TQY5g
Charlie Chaplinnek van egy filme. (Modern times- Modern idők) Ez a ének benne van a filmbe, és média órán azt a feladatot kaptuk, hogy az ének történetéről (amit elmutogat) egy mesét kell írnunk. Már hozzákezdtem, de nekem nem nagyon tetszik amit írtam.. Ebben kérnék egy kis segítséget, hogy ti mit írnátok...? Párbeszédek is kellenek bele.. Valami ötlet?
Köszi. :)
ez a dalbetét volt az első eset, amikor chaplin megszólalt filmen, noha ekkor már évek óta volt hangosfilm :)
amúgy csináld azt, hogy leírod a dalszöveget magyarul egy papírra, és egyszerűen dramatizálod, kitalálsz hozzá egy szituációt, jelenetet, onnan pedig már adja magát a párbeszéd, meg minden más is.
az igaz, a film szerint ugye leesik charlie kézelője, rajta a szöveggel, így hát kénytelen improvizálni, ezért halandzsázik összevissza mindent :)
de azért így is érthető nagyjából, miről szól a dalocska :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!