Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek a Harry...

Mi a véleményetek a Harry Potter 7-ről?

Figyelt kérdés
2010. dec. 4. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem eléggé alacsonyak voltak az elvárásaim,mert szívesen nézem a filmeket ugyan,de mégsem hozták a megfelelő színvonalat cselekményben.

Úgy ültem be tehát a moziba,hogy teljesen kizártam a könyveket (előtte elkezdtem olvasni a 7.részt hogy felfrissítsem az emlékeimet,aztán meggondoltam magam),és megpróbáltam úgy nézni a filmet ,mintha nem ismerném a történetet.

Az első 10 perc után azt mondtam magamban,hogy én most kimegyek innen,és kár volt eljönnöm. (Gondolok itt pl Dursley-ék távozására ,és arra hogy Srimgeur nem hozta a karaktert szerintem.)

Aztán elkezdődött a 7 Potteres jelenet,ami szinte tökéletesre sikerült. Nagyon jól megoldották.

A sátrazás is jó volt,nem tette unalmassá és vontatottá a filmet. Nagyon tetszettek az éles váltások a filmben: egyik pillanatban mindenki örül,aztán egy hirtelen váltással a hangulat megváltozik és egy hihetetlenül látványos akciójelenet következik.

De az egész filmben érezhető az a hangulat,hogy senki nincs biztonságban és mindig lehet számítani arra hogy valami történni fog.

A minisztériumi részt imádtam. Belevittek a végébe egy kis humort és azok a színészek akik ugye Harry és a barátai voltak átváltozva,nagyot alakítottak.

Ami nem tetszett az a Grimmauld téri dolog. Valahogy hiányzott a felfedezés öröme,csak megállapították hogy R.A.B kicsoda,megkérdezték Siport (aki elfelejtett megjavulni,pedig úgy örültem volna neki ha elmeséli a történetét) és ennyi. A Mundungust játszó színész tetszett,remekül hozta a karaktert. Vele nem volt baj.

A filmnek ugyan nem voltak olyan súlyos hibái ,mint az előzőeknek,de egy dolog nagyon szemet szórt és ez volt az egyetlen olyan dolog ami engem zavart ,hogy semmit nem tudtunk meg Dumbledore-ról,Grindelwaldról és kettejük kapcsolatáról. Pedig legalább annyit elmondhattak volna hogy őt győzte le Dumbledore. Hiányzott Harry őrlődése ,hogy mit higyjen el,aztán a csalódása. DE mivel még hátravan a befejezés,remélem ezt a történetet pótolják.

Ami még furcsa volt számomra,hogy Voldemort-ot igencsak kispórolták a filmből. Ahhoz hogy ő a főszereplő elég keveset szerepel a filmben.

3 kedvenc jelenetem volt a filmből.

Az első ,mikor meglátogatják Luna apját. Annyira ötletes volt ahogy ábrázolták a mesét,és a Xeno-t játszó színész is teljesen Xeno volt ,szóval az a jelenet nálam csillagos ötös.

A másik jelenet,ami őszintén lenyűgözött,a horcrux kinyírása. Hihetetlen látványos és ,nem tudok jobb szót ,lenyűgöző volt!

És persze a Malfoy-kúria. Vajon miért?:) Helena megint hozta a formáját. Bellatrix egyszerűen elmebetegebb mint valaha.Annyira jó az arcmimikája,és az egész játéka. Tökéletes lett az a jelenet,a vége pedig megható. Sajnáltam Dobby-t,de még a jelenet hatása alatt voltam.

Tehát összességében ami különösen tetszett:

A látvány és a hangulat.

A felnőtt színészek játéka,Bellatrix,Voldemort,Lovegood,Godric's Hollow jelenetek.

Különösen tetszett a flegma fejvadász pasi. :D

Az,hogy hűek maradtak a könyvhöz,nem változtattak túl nagyot,csak amennyire tényleg szükség volt.

Nem túlozták el a szerelmi szálat,hála a magasságosnak! Pont jó!

A Weasley ikreket imádtam.

Ami nem tetszett:

Egyenlőre ide sorolom a fent említett hiányosságot:Dumbledore és Grindelwald szálat.É magát az ereklyék jelentőségét. De van egy olyan érzésem hogy ezt visszakapjuk majd a King's Cross-os részben párbeszéd formájában.

Nem tetszett annyira hogy néhány helyen gyenge volt a párbeszéd.

Továbbra sem vagyok elégedett a "gyerekszínészek" teljesítményével,pedig azt kell hogy mondjam,némileg javult.

Ja és nem ragaszkodtam volna hozzá,hogy Daniel Radcliffet ruha nélkül lássam. XD

Összességében ez volt a legjobb Harry Potter film,és végre nem csalódottan jöttem ki a moziból. Azt mondom,hogy tökéletes úgysem lesz soha mert,egyrészt lehetetlen,másrészt a könyv az igazi,amit nem fog felülmúlni soha. De szerintem jó munkát végeztek! Így én 10/9 -re értékelem

2010. dec. 4. 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:

A könyv elolvasása után úgy voltam vele, h ebből csak egy tök unalmas filmet lehet csinálni, mert végig csak az erdőkben mászkálnak, meg próbálnak rájönni, h hogyan pusztítsák el a horcruxokat... ehhez képest nagyon pozitív csalódás volt a film!

Izgalmas, sok vicces rész van benne, viszonylag részletes, szinte minden fontos rész benne van, igaz, vannak dolgok, amiket még beletettem volna /ahogy az előző válaszoló is írta: Dumbledor múltjáról nem tudtak meg kb. semmit, Harry nem szenvedett annyit azon, h nem is ismerte Dumbledort.../

A film szerintem nagyon jó lett.

Daniel Radcliffe színészi játéka viszont szerintem szörnyű, de szerencsére most nem rontotta el annyira a filmet számomra /mint pl. az 5. részben../. Egyszerűen nem látom rajta az érzéseket, a szerep átélését..

Várom a 2. részt, remélem azt is ilyen jól megcsinálják!

2010. dec. 4. 13:57
 3/4 anonim válasza:
Nekem egyáltalán nem tetszett.Vagyis nem tudom mennyire tetszene mert 2x kezdtem el nézni és mindig elaludtam rajta.Arra ébrdetem, hogy Dobi meghal. ez miatt nem tetszik ő volt a kedvencem.
2010. dec. 4. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is fantasztikus volt, és nagyon látványos. Az eleje nekem sem jött be, ahogy mindenki búcsúzkodott, esetleg még emma watson arcán láttam valami szomorúságot, másoknál semmit.

Nekem is a 7 Potteresrésztől indult be a dolog, bár mordon alakítása szerintem nem volt tökéletes, ellenben a weasley- ikreket imádtam, én is. :)

Mudungus nekem vgig elég semleges maradt, tőle többet vártam.

Pitonból és Voldemortból rettentő kevés volt, ami Voldemortnál csak azért nm okozott problémát, mert a magyar hangja kegyetlen rossz volt, olyan szinten nem tudott hangsúlyozni, hogy egy percig sem tudtam elhinni, ez a Sötét Nagyúr. Pedig Ralph Finneas nem kispályás. :)

Az én örök kedvencem Helena Boham Carter (Bellatrix), aki megszabadított bennünket Siriustól.. Imádom a játékát, a tekintetét, az egészet, úgy ahogy van.

Szerintem ő a legjobb színész az egész sorozatban :). Mellesleg belőle is elég kevés volt most. :( Már csak miatta is érdemes nézni a filmet. :). Alig várom Molly és Bellatrix párbaját, az biztosan hatalmas jelenet lesz, de már így előre siratom a kedvencem :(.

Ja, és Daniel Radcliffe még mindig nem tud mit kezdeni a mimikájával.

2010. dec. 30. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!