Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Disney miért nem csinál...

A Disney miért nem csinál inkább folytatásokat az "élőszereplős" műalkotások helyett?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom a Moana 2 is a Mufasa is sokkal sikeresebb lett, mint bármelyik "élőszereplős" remake.

De most is jön majd a Moana "élőszereplős" változata, ahelyett, hogy Moana 3 lenne.

De miért?

Illetve miért nem lehetett inkább folytatást csinálni a Hófehérkének vagy A kis hableánynak is?

Néha csináltak sorozatokat vagy dvd filmeket így, de miért szoktak le róla?

ápr. 5. 18:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, a mostani bukta miatt most átgondolják a dolgokat. Az Aranyhaj élőszereplős film gyártását most határozatlan időre leállították. Gondolják is szépen át, mert nagyjából az Aladdin után az összes ramaty lett szerintem, az és előttiek még jók voltak.
ápr. 5. 19:02
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát szerintem az egyetlen tényleg jó és kreatív ilyen jellegű film az a Demóna volt.

Az Aladdin moziban nekem is tetszett, de aztán rájöttem, hogy csak a dalok miatt, mert azok az eredetiből voltak (meg adták hozzá néhányat). Meg ilyen szempontból A kis hableány is becsapta az érzékeimet.

Viszont ahol kivették a dalokat, mint a Mulan, na ott már egészen mást éreztem a filmmel kapcsolatban és semmi jót.

ápr. 5. 19:11
 3/8 Sanyi2025 ***** válasza:
0%

Mert sikeresek. 2016-ban kezdődött, akkor A dzsungel könyve top 5. lett.

2017-ben A szépség és a szörnyeteg top 2.

2019-ben Az oroszlánkirály top 2.

2024-ben Az oroszlánkirály 2 top 6.

2025-ben a Hófehérke jelenleg top 5.

Eközben más hagyományosabb animációk meg bebuknak. Szóval mindkét esetben van példa és ellenpélda is.

ápr. 5. 20:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Csinálnak olyat is.
ápr. 6. 07:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Én azt láttam, hogy lelőtték az élő Vainát is és 3. Vaiana lesz 26-ban.
ápr. 6. 11:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Moana 2. 1 milliárdot hozott összesen.

A élő szereplős Oroszlánkirály 1.6 milliárdot.

A mostani élőszereplős Hófehérkén kívül mind anyagilag sikeres lett, míg ugyanez nem mondható el az összes új filmre.

Az a helyzet, hogy a filmgyártásnak nagyon elszállt az ára - főleg Amerikában - így nem mernek kockáztatni a cégek és próbálnak biztosra fogadni, ezért próbálnak meg újabb és újabb bőrt lehúzni már létező franchise-okról.

ápr. 6. 12:58
 7/8 felkelhetetle ***** válasza:
58%

Kiveszett a kreativitás és ,,varázs" a cégből, amit mostanában gyártanak (kb utóbbi 10 év), mind feledhető, persze van ami befutt és anyagilag sikeres, de az is már csak ilyen gyártószalagon összerakott mű dolog.

Én már nem várok nagy dolgokat tőlük.

ápr. 6. 13:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Én meg pont az Aranyhajat nézném meg szìvesen.

De valószínűleg ott is majd valamelyik sötétborű színészt/ színésznőt teszik be főszereplőnek. 😑

ápr. 13. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!