Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az Alien képregények hogyan...

Az Alien képregények hogyan kapcsolódnak sorrendben a filmekhez ?

Figyelt kérdés
Alien rajongó vagyok, lényegében ezeken a filmeken nőttem fel, de sajnos mind eddig teljesen hidegen hagytak az Alien könyvek/képregények. Mindig is abban a tudatban voltam (fogalmam sincs miért) de mindig is azt hittem hogy a képregények nem kapcsolódnak a filmekhez, ezért soha nem érdeklődtem irántuk... mai nap viszont szembe jött velem egy youtube videó amelyben a Tűz és Kő nevű képregényt taglalják és figyelmes lettem rá hogy ez az LV426-on lévő terraformáló telepesekről mesél... Említenem sem kell hogy ennek fényében azonnal kedvet kaptam a képregények megismeréséhez mert leesett hogy ezek elég szorosan kapcsolódnak az eredeti filmekhez...A konkrét kérdésem hogy tudna valaki esetleg nekem segíteni egy lista írásban arra vonatkozóan hogy sorrendben hogy kell ezeket a képregényeket olvasni ? Össze szeretném kapcsolni a filmekkel, azt már tudom hogy a Tűz és Kő az Alien és az Aliens filmek között játszódik. A többi képregény hová sorolható ? Kérem aki tud segítsen. Nagyon szépen köszönöm.
tegnap 17:31
 1/7 anonim ***** válasza:
tegnap 18:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a linket de a szó legszorosabb értelmében semmire nem megyek vele. Abszolút nem tudok kiigazodni hogy mik ezek az évszámok, meg hogy most ez a kb 100db cím hogy kapcsolódik a filmekhez. Ráadásul minden angolul van.
tegnap 19:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez csak egy időrendi sorrend arról, hogy a filmek, képregények stb. mikor játszódnak és hogyan követik egymást.

A Gergely-naptár szerint vannak az évszámok.

BC = Krisztus előtt.

Pl. a Prometheus film prológusa Kr.e. kb. 3,2 milliárd évvel játszódik.

(Talán ez az, amikor a kopasz fickó megissza a fekete trutyit és beleesik a vízesésbe.)

Az Aliens vs. Predator: Eternal képregény meg pl. idén, 2025-ben zajlik.

tegnap 19:28
 4/7 Kedves Vezető ***** válasza:

A Promerheus tól célszerű ignorálni a szériát, és tisztább lesz a kép.

Ajánlom a Préda c. AvP könyvet

tegnap 19:59
 5/7 A kérdező kommentje:

A kérdés kiírásakor nem említettem a konkrétumokat de most pótolom:

Engem konkrétan csak az eredeti Alien filmek előzményei illetve a filmek köztes idővonalain futó képregények érdekelnének... Tehát konkrétan pl. A Tűz és Kő az az Alien és Alien2 filmek közötti idővonalon futó eseményeket meséli el. Érdekelne hogy milyen képregény vagy könyv van még a 2 film között ? Illetve az Alien első része előtt ? Továbbá az Alien3 előzményei esetleg ? stb. Szóval engem csak az Alien 1-2-3 filmek előzményei-köztes idővonalai érdekelnének, amik ehhez a 3 filmhez kapcsolódnak kizárólagosan. Az Alien4, Prometheus, Covenant, Romulus, AVP számomra abszolút érdektelen alkotások. Velük kapcsolatban minden jellegű képregény vagy bármiféle információ számomra érdektelen. Köszönöm előre is annak aki segít.

tegnap 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:

2122 - Nyolcadik utas: a Halál (1979)

2179 - Alien 2. - A bolygó neve: Halál (1986)

2179 - Alien 3. - A végső megoldás: halál (1992)

[link]

ma 06:49
 7/7 Hintalow ***** válasza:

Pedig sajnos ezt a gesztenyét nagyobbrészt magadnak kell kikaparni, ha csak nem téved ide olyasvalaki aki fanatikusan ismeri az összes megjelent képregényt.

Amúgy a fentebb linkelt idővonalakból nem nagy cucc átnézni a 2122 és 2179 közötti kiadványokat.

Az említett Fire and Stone-nak például az előzménye (valamennyire) az Isolation és utána pedig a Defiance jött ha jól látom.

Viszont fontos megjegyezni, hogy pár kivételtől eltekintve, a képregények nem igazán a filmek beli eseményekkel és szereplőkkel foglalkoznak, hanem csak nagyjából hasonló korszakban teljesen más sztorivonalakkal, amik sokszor ellent mondanak az eredeti filmes dolgoknak.

A getcomics-ról kb minden leszedhető ami megjelent, érdemes aliens omnibus/collection keresőszavakkal kezdeni.

ma 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!