Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az Alien filmeknek miért...

Az Alien filmeknek miért ilyen zavaros a története?

Figyelt kérdés

Külön-külön értem a filmeket, de mondjuk a Nyolcadik utas: a halált nem tudom összeegyeztetni a Prometheus-al vagy a Covenant-al.

Most néztem meg a Covenant-ot és az a lényege, hogy végül az android David fejleszti ki a xenomorph-okat és a tervezőket meg egytől egyig megöli. De akkor az hogy lehetséges, hogy az első Alien-ben a space jockey-nál egy tucat tojást találtak, ha azok már addigra kihaltak, mire David kitenyésztette a xenomorphokat?

Kérlek azzal ne magyarázzátok, hogy David nem a xenomorphokat tenyésztette ki, hanem egy másik fajt, a space jockey meg nem ugyanaz, mint a prometheus-ban a tervező, mert akkor mit magyarázott meg a két előzményfilm, ha teljesen más fajok szerepelnek benne?

A válaszokat előre is köszönöm.

szept. 11. 14:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

David Protomorph-ot fejleszt ki, az X-121 xenomorph legalább több-ezer éves vagy akár millió is.

A Promi utalt arra, hogy 2-E évvel ezelőtt elszabadult valami és elmenekült egy másik űrhajó.

A Promi félig előzményfilm, a Covenant egy teljesen más szálon futó szutyok.

szept. 11. 15:16
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyébként 2006-tól volt fejlesztve eredeti "Alien: Prometheus" film, amit a 2. AVP bukása miatt törölt Ridley és agymenése keletkezett a mitológiájával. Az az eredeti film lett volna az igazi előzményfilm.
szept. 11. 15:17
 3/14 A kérdező kommentje:

Én nagyon szeretem az Alien filmeket, de borzasztó nehéz összerakni őket. Nehéz lehet a rajongókat kielégíteni, hogy megmagyarázzanak dolgokat, de akkor az átlag nézőt nem érdekli. Ha meg vérszomjas Alien öldöklés van, akkor az csak egy Alien remake.

Jó lett volna kapni egy külön szálat, ami csak a tervezőkről szól az elejétől a végéig és nem pár mondatban egy kutatócsapattól tudjuk meg mindig, hogy nagyjából mi történhetett

szept. 11. 15:22
 4/14 Kedves Vezető ***** válasza:
A Prometheustól célszerű kihagyni őket, és megmaradnak Idegen nek.
szept. 11. 15:26
 5/14 anonim ***** válasza:

"Kérlek azzal ne magyarázzátok, hogy David nem a xenomorphokat tenyésztette ki, hanem egy másik fajt, a space jockey meg nem ugyanaz, mint a prometheus-ban a tervező, mert akkor mit magyarázott meg a két előzményfilm, ha teljesen más fajok szerepelnek benne?"

Akkor értelmetlen bármit is írni, mert csak a Prometheust kell ignorálni.

Maga a Prometheus film állítja azt, hogy az nem ugyanaz a space jockye.

A Promethues LV-223 holdon játszódik, az Alien filmben meg a LV-426-on találják a space jockeyt.

Szóval a maga film magyarázza, hogy ez nem ugyanaz az égitest, űrhajó, space jockey és xenomorph.

szept. 11. 15:33
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem arra gondolok, hogy pontosan ugyanaz a személy, hanem hogy nem ugyanahhoz a fajhoz tartoznak. Én dzeretem és többször is láttam a filmeket és nagyon nem állnak össze, akkor egy új néző hogy tudná ezeket megérteni?
szept. 11. 15:42
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

Az univerzum az istennő méhe, a fekete cucc az istenférfi ejakulációja.

Tessék, elspoilereztem a későbbi filmeket.

Amúgy semmit sem kell megérteni, mert valószínűleg maguk a készítők sem tudják, különben nem lenne ekkora katyvasz az egész.

szept. 11. 16:39
 8/14 TR75 ***** válasza:

Eredetileg nem volt folytatás, aztán mégis lett 3 is. Azok egyszerűen illeszkednek a sorba, mert a készítési sorrend megegyezik az időrenddel. Az AvP filmek mar problémásak mindkét témakörben.

Aztan Ridley Scott az egészet összekutyulta, mert épp nem volt mit csináljon.

Az első négy rész oké, a többi kuka (az 1 és a 2 objektíven is jó filmek, a harmadiknak a hangulata nagyon jó, de a forgatási problémák miatt kritikailag is megbukott, a negyedik meg teljes félreértelmezés).

szept. 11. 18:41
 9/14 A kérdező kommentje:

Ezekneka kultikus sci-fi filmeknek általában elrontják az előzményfilmjeit. Ott a terminátor(másik kedvencem), Star Wars még úgy ahogy, de ott is megbukott kritikailag az első két rész.

Nem hiszem, hogy az Alien filmeknek olyan nehéz lett volna egy értelmes előzmény történetet csinálni. Szerintem csak a space jockey szálat kellett volna erőltetni, aminek a vége az lett volna, hogy ott landol a bolygón a sok tojással, amit Ripley-ék megtalálnak. Helyette (ami a folytatásokra, nem csak az előzményekre igaz) inkább rámentek, hogy mindenféle Alien fajta legyen, mert milyen jól néznek ki.

szept. 11. 19:58
 10/14 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

A Space Jockey sokáig egy Predator volt, főleg miután a Predator 2 végén ott az Alien koponya is az űrhajón.

[link]

Az AvP könyvekből meg kiderült hogy ők telepítgették őket hogy sportból vadásszanak rájuk.

Ennyi, meghagyta idegennek.

A 4 ig amúgy ugyan úgy néznek ki, abban csak a torzszülött baby van csak, aki Ripley-t hiszi az anyjának, miután elevenszülő lett a királyné.

szept. 11. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!