Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek mennyire fontos...

Szerintetek mennyire fontos ez? Hogy valóban lopták az 1994-es Oroszlánkirály történetét, vagy a mű a fontos? Hans Zimmer zenéi, a történet... Mindegy, hogy lopott-e, vagy véletlen.

Figyelt kérdés
jan. 22. 08:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem mindegy. Ha valaki lop, azért bűnhődnie kell.
jan. 22. 09:01
 2/8 A kérdező kommentje:
A torrent is lopás.
jan. 22. 09:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

én is úgy tudom hogy lopták, vagy inkább másolták, kicsit átalakítva az amerikai embereknek, már ha lehet ezt mondani, az eredeti mű az a japán Kimba a fehér oroszlán volt tudtommal

amúgy szerintem ez nem gáz, szerintem eléggé átalakították ahhoz, hogy lehessen eredeti műnek mondani

jan. 22. 10:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Egy dolog lekoppintani valamit, de eredetiként találni nem kéne.
jan. 22. 15:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát azért nem japán stílusú rajzfilm az Oroszlánkirály, nem?
jan. 22. 16:14
 6/8 Hintalow ***** válasza:

Nem a rajzolás a lènyeg hanem a sztori.

Amúgy meg ha visszább akarunk menni, akkor az oroszlánkirály gyakorlatilag Shakespeare Machbet-je afrikai állatokkal, szóval sok eredetisèg valóban nincs benne 😀

jan. 23. 12:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet hogy fizettek érte.

Sok japán, koreai, spanyol művet dolgoznak át amerikaivá.

Horror kategóriában például az

A kör(RINGU), vagy a Karantén(R.E.C.).

jan. 23. 18:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Úgy tudom vitatott, hogy valóbán másolták-e vagy nem. De szerintem Az oroszlánkirály esetében tényleg teljesen lényegtelen, hogy a készítők valóban ismerték-e a Kimbát vagy nem, ugyanis a történetben semmilyen olyan egyedi ötlet nincsen, amit korábban már máshol ne láttunk volna, emiatt nem is igazán bizonyítható az, hogy honnan vették az ötletet, vagy egyáltalán vették-e bármilyen konkrét történetből. Az oroszlán az állatok királya, ezt mindenki tudja, ha egy óvodást kérdezel meg, hogy melyik állathoz illik az uralkodói szerep, az is rá fogja vágni az oroszlánt. Az, hogy egy állatszereplős történetben az uralkodók pont az oroszlánok legyenek, az annyira adja magát, hogy egymástól függetlenül is nyugodtan kitalálhatták ugyanazt. (Korábban a Disney Robin Hoodjában is oroszlánok voltak az uralkodók, csak ott az állatok emberszerűbbek). Magában a történetben sincs semmi egyedi, trónviszályok, testvérháborúk a valóságban is rengetegszer előfordultak, és rengeteg történetet meg is ihlettek a valós események. Az alapsztorit is vehették akárhonnan, akár egy másik történetből, akár a valóságból. Az oroszlánkirály nem a története miatt lett olyan népszerű, abban nincs semmi rendkívüli. A gyönyörű és ötletes rajzok, a szerethető karakterek, Hans Zimmer aláfestő zenéi és Elthon John dalai tették kiemelkedően jó rajzfilmmé, nem a története.
jan. 24. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!