Nagyon szomorú rajzfilm a Vuk, miért nézik meg az emberek
többször is?
Figyelt kérdés
Véleményem szerint aranyos, jó értékrendekkel bíró rajzfilm a vuk, még a minőségi rajzfilmes időszakból.... sokan mondják hogy többször is újra nézik, de nem értem, hogy miért. Én ha visszagondolok rá, csupa szomorúság fog el... javarészt szomorú. Miért szeretik az emberek az ilyen jellegű rajzfilmeket és filmeket amik ennyire szomorúak? Magyarország rengeteg területén ez a szomorú negatív dolog feltűnik számomra; pl. himnusz. :/
Ilyen szomorú film után az ember belegondol a saját életébe és megörül hogy őt nem hagyta el az anyja, nem lőtte le a vadász, nem haltak meg a testvérei stb.
jan. 17. 22:12
3/8 anonim válasza:
A jó mesék (a szomorúak is, vagy főleg azok?) empátiára tanítanak önmagunk és mások felé, példát mutatnak a helyes, önzetlen cselekvésben. Megtanítják, hogy az életben természetesen vannak szomorú dolgok, de mégis van remény...
jan. 17. 23:37
4/8 A kérdező kommentje:
Ez így van! De nem tudom őszintén azt mondani hogy az ilyen rajzfilmek TETSZENEK nekem, amiknek nagyrésze tragédiáról szól.
jan. 18. 00:41
5/8 anonim válasza:
Ahogy az első is írta, akkor a Bambit miért nézik annyian? Vagy ott A róka és a kutya, ami egy árva kisrókával kezdődik. Lehetne sorolni a szomorú filmeket/sorozatokat, de az az igazság, hogy szerintem néha kell ilyen is. Nem mindig happy end az élet és ezt jobb, ha a gyerekek minél előbb megtanulják. Ahogy előttem is írták, empátiára, együttérzésre tanítanak ezek a filmek. Ezek a filmek kissé életszagúbbak, mint a hercegnős mesék és szerintem egy bizonyos kortól nem gond, ha a gyerek ilyet is lát.
Megjegyzem, az eredeti Vuk regény ennél jóval sötétebb és szomorúbb.
Mégis népszerűek, szívesen hallgatja, vagy nézi a közönség.
A gagyi Disney változatokat is ugyan, de az már egy "MÁS" történet.
jan. 19. 16:07
8/8 anonim válasza:
#7 Régen a mesék nem a gyerekeknek íródtak. Az eredeti Grimm mesék kész horrorok, valamint az eredeti Szépség és a Szörnyeteg sem az ovisoknak való. Mondjuk én Andersen meséit pont nem szeretem, de igen, azok sem a kicsiknek szóltak eredetileg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!