Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik volt a legrosszabb...

Melyik volt a legrosszabb Harry Potter film a hét (nyolc) közül?

Figyelt kérdés

Most -csak- azok véleményét kérném, akik előtte olvasták a könyveket, és jól ismerték a sztorit már alapból.

Szerintem a Tűz serlege borzalmasan rossz volt, rengeteg felesleges dialógussal, cringe jelenettel, eltorzított karakterekkel, egyszóval egy nagyon elrontott forgatókönyvvel.

jan. 15. 22:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Szintén a 4. Mondjuk igaz, hogy az egyik leghosszabb könyv volt, várható volt hogy sokminden nem fog beleférni, de még ezt figyelembe véve is azt mondom hogy itt volt messze a legpocsékabb a könyvhűség.
jan. 15. 22:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A 4-6. filmek voltak a legrosszabbak. Rengeteg fontos eseményt hagytak ki belőlük.
jan. 16. 07:32
 3/18 anonim ***** válasza:
Az ötödik volt a legrosszabb, viszont nekem a negyedik az egyik kedvencem.
jan. 16. 10:44
 4/18 anonim ***** válasza:

Ha elvonatkoztatok tőle, hogy mi volt a könyvben, és csak mint önálló filmeket nézem őket, akkor nekem a 7. rész (pontosabban a 7/1.) volt a leglaposabb, legunalmasabb mind közül.

Ha a könyvhöz mérjük őket, akkor jó kérdés, ebből a szempontból csak az első 3 film hű nagyjából a könyvekhez, utána rengeteg minden kimaradt vagy máshogy lett kivitelezve.

jan. 16. 16:33
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a félvér herceget nagyon elbaltázták. Jobb is lehetett volna.
jan. 16. 21:00
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az első 3 film az még nagyjából könyvhű. Az első 2 film, a Bölcsek köve és a Titkok kamrája szerintem nagyon hasonló hangulatvilágú, ilyen gyermeki, varázslatos. A harmadik filmnél már érzek egy kicsit darkosabb stílust, a képi világ is mintha kicsit sötétebb lenne. Tehát az első 3 film tartalmilag oké, nincs sok kihagyás benne. Bár a harmadikban a Tekergők történetét való igaz, jobban kifejthették volna. Viszont a 4.filmtől kezdve szerintem komplett katasztrófa. A 4-5-6 filmet én megcsináltam volna mindegyiket legalább 3 óra hosszúra, a 7 jó volt így kettévágva. Egyedül az tetszik ezekben, hogy már nem olyan gyerekes, óvodás hangulatú, mint az első kettő, hanem komolyabb, baljóslatúbb lett a képi világ, zenei világ stb.. De könyvhűség szempontjából a 4. filmtől kezdve tragédia szerintem, rengeteg dolgot kihagytak a filmekből. A 4.-ből egy csomó háttértörténet hiányzik, meg rögtön az Odúban kezdődik a cselekmény, pedig Harry először Dursleyéknél volt. Kimaradt a kviddics világbajnokság is, a film rögtön átugrott utána a halálfalós részre, logikátlan. Meg az a jelenet, amikor kidobja a Serleg Harry nevét, ott Dumbledore letámadja Harryt, és ordibál vele, mint egy gyakorló elmebeteg.. Holott a könyv szerint higgadtan kérdezi Harryt, hogy ő dobta-e be a nevét. Mint aki most szabadult a zártról, olyan Dumbledore a filmben, pedig aki a könyvet olvasta, ott az igazgató mindig higgadt, mosolygós, derűs. De az 5. filmben is ellenszenves nekem Dumbi. Az 5.filmben a minisztériumi csata sem volt annyira részletes, mint ahogyan az a könyvben volt, pl az agytermes jelenet, kimaradt a Szent Mungo, az RBF vizsgák, a jóslat-szál sincs jobban kifejtve, mint a könyvben, hanem a filmben összefoglalják kb 2 percben, ennyi... Viszont Umbdrige karakterét csillagos ötös, ahogy megjelenítették, és csillagos ötös az őt játszó színésznek is. Meg volt a végén Harrynek Dumbledorreal egy hosszabb beszélgetése is a legvégén, ami a könyvben részletesebb. A Félvér Herceg film borzalmas. Talán az a legrosszabb mind közül. Mert az egy dolog, hogy ebben a filmben is egy csomó dolgot kihagytak, mint a Tűz Serlegében, meg a Főnix Rendjében. De azokban legalább megvolt az a sötét, baljóslatú, komor, rideg hangulat. A 6.film ezzel szemben olyan, mint valami idióta romantikus tinisorozat, szappanopera. Nagyon gagyi, hogy a fókusz a szerelmi szálakon van, és az is ilyen csöpögős, elcsépelt, tele közhelyekkel. A színészi alakítások is borzalmasak. Csak úgy csöpög a nyáltól az egész. És az Odús jelenetet pedig nem tudom hova tenni, az úgy hülyeség, ahogy van. Szó nem volt ilyesmiről a könyvben, hogy Bellatrixék felgyújtják Weasleyék házát! Viszont a Voldemortos emlékek kihagyása miatt nagyon haragszom a készítőkre, inkább ezeket tették volna bele a sok tiniszerelmes, nyálas hülyeségek, meg erőltetett poénok helyett. A 6.könyv lényegében Voldemort múltjáról szól, ehhez képest csak az árvaházi, meg a horcruxos jelenet van benne a filmben. A Gomold-ház rész kimaradt, pedig elég nagyot dobott volna a filmen, ha élethűen adják elő, nagyon jó színészi alakításokkal, a maga durvaságában a jelenetet. Voldemort anyja, Merope, apja, Tom, nagyapja, Gomold, ezek mind fontos információk lettek volna. Nem is értem, jogy ilyen fontos jelenetet miért hagytak ki. Vagy nem volt idő rá (bezzeg a nyálas szerelmi jelenetekre volt idő), vagy annyira obszcén, erőszakos, és gyomorforgató lett volna maga a jelenet, hogy 18+ossá kellett volna tenni miatta a filmet. Számomra az egyik legsokkolóbb jelenet volt az egész 6.kötetben. Kiderült volna, hogy Voldemort miért lett olyan gonosz, és hogy a családja komplett elmebeteg volt, és az erőszakos hajlam már generációkon át visszavezethető volt Gomoldéknál, mert egymás között házasodtak, ezért kiütközött rajtuk az elmebetegség, az idős Gomold meg egy megszállott aranyvérű volt, aki gyűlölte a sárvérűeket, és a muglikat, és Mardekárék leszármazottjának tartották magukat. Az is kimaradt, hogy Voldemort anyja, Merope szerelmi bájitalt adott be Voldemort apjának, aki később elhagyta őt, így került az ifjabb Tom Denem árvaházba. Dumbledore temetése kimaradt. Roxforti csata kimaradt, a filmben számomra elég kisstílű volt, konkrétan röhejes, ahogy ábrázolták, a könyvben sokkal nagyobb csata volt ettől. 7.filmnél csak a kettő filmet együtt tudom értékelni. A 7/2 film megmentette a 7/1-et, a 7/1 önmagában kritikán aluli volt, a 7/2-vel kiegészülve szerintem egész vállalható lett, bár Fred halála a jelenet maga kimaradt, Voldemort meghalása meg hogy is mondjam, elég furi volt a filmben, hogy elhámlik a bőre... A 20 évvel később viszont nagyon szuper lett.
jan. 17. 01:33
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ami még hirtelen eszembe jutott, a Főnix Rendje könyben Harry a merengőben megnézi Piton legrosszabb emlékét, amikor James, Sirius és a társai szekálták Pitont. Erről egy összevágás van ugyan a filmben, de mivel mélyebb jelentése van ennek az egész történet szempontjából, ezért megért volna több játékpercet ez a cselekményszál. A 6.könyvben, a Gomold-család története (Voldemort felmenői) pedig sokmindenre rávilágítanak, és bár Rowling ezt nem fejti ki a regényben, az olvasó fejében azért sokminden dolog összeáll. Morfin Gomold volt például Voldemort nagybácsija, egy pitiáner bünöző volt, bolond, és muglikat zaklatott. Voldemort nagyapja pedig Mr.Gomold (Rowle Gomold) egy végtelenül arrogáns, erőszakos, agresszív ember, egy igazi zsarnok, aki rettegésben, elnyomásban tartotta lányát, Merope-ot, folyamatosan megalázta, kiabált bele. Később Mr.Gomold és Morfin Gomold az Azkabanba kerültek. Tom, Voldemort apja pedig mugli születésű volt, egy gazdag sznob. Merope pedig boszorkány, és szerelmes volt Tomba. De Tom nem viszonozta ezt, nem is ismerte. Egy izzadt, nyári napon Merope szerelmi bájitalt adott Tomnak, aki emiatt beleszeretett és gyereke lett tőle, majd Merope azt hitte, ha elhagyja később a bájitalt, akkor is kitart mellette a férfi. De nem így történt, elhagyta.. Emiatt került az ifjú Voldemort az árvaházba, az anyja pedig belehalt a születésbe. Egyéb megdöbbentő összefüggések is vannak a könyvben, amik ugyan nincsenek kifejtve, de ugye Merope (Voldemort anyja) szerelmi bájitalt adott Tomnak, majd ebből született

gyerekük, azaz kvázi Merope nemi erőszakot hajtott végre Voldemort apján. Tehát magyarul, Voldemort anyja felcsináltatta magát a pasival szerelmi bájital hatása alatt, durván fogalmazva.

jan. 17. 02:24
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
7# És nem csoda, hogy ilyen rossz családi háttérrel egy ilyen negatív, sötét jellem lett Voldemortból. Voldemort nagyapja, Mr Gomold egy mérhetetlenül gonosz, arrogáns, erőszakos vénember volt, aki a saját lányát egy rongyként kezelte és úgy is bánt bele. (a könyv bár nem írja, de szerintem tuti verte is őt) És csak a család hírneve volt a fontos neki, meg az aranyvér. Gomold fia, Morfin egy félbolond kis pitiáner bűnöző volt, aki muglikat zaklatott.. Merope, Voldemort anyja pedig szerelmi bájitallal csábította el Tomot, ez nem sokban különbözik attól, mintha bedrogozta volna.. Mert ugye szerelmi bájital olyasmi, mint a drog, olyankor nincs tudatánál az ember. Tehát Merope sem annyira ártatlan.. És ebből fogant Voldemort, szerelmi bájital hatása alatt, azaz kvázi nemi erőszaból, csak össze kell rakni a kirakóst, mert nincs ennyire szájbarágósan leírva a könyvben, de nagyjából ez a helyzet. Ja, és Gomoldék belterjesek is voltak. Ez azért sokmindent megmagyaráz.
jan. 17. 02:51
 9/18 anonim ***** válasza:
A filmekből elég sok fontos jelenet kimaradt: a 7. részben nincs benne a sikátoros jelenet a rágcsával, mikor indulnak a minisztériumba, az 5. filmből kompletten kimaradt Madam Marsh karaktere, és még sorolhatnám.
jan. 17. 09:35
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat.

Bevallom, én alapvetően egyik filmet sem szerettem, mert számomra mindegyik csalódás volt a könyvekhez képest, főleg a karakter elrontások fájtak (pl. Dumbledore - az a kiabálós jelenet tényleg iszonyú volt).

Emellett szimplán filmesztétikailag is csomó hibájuk van, pl sokszor életszerűtlen, ahogy mereven állnak a szereplők és merednek egymásra (rosszul instruált színészek, rendezői hiba), illetve a jelenetek fényképezése is időnként kifejezetten rossz (szintén valszeg rendezői hiba, de alapvetően a fotográfus se volt a topon), meg a forgatókönyvbe is belekerültek olyan debil mondatok, hogy égnek áll a hajam.

Talán mindez a 4. filmben csúcsosodott ki, ott tényleg azt éreztem, hogy egyik filmkészítő sem fogta fel, mi a feladat.

Nyilván a könyveknek is sok hibája van, de ezerszer jobban össze lettek rakva, mint a filmek.

jan. 17. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!