Lehet hogy hülye kérdés, de szerintetek a DVD-k sokat fognak érni mondjuk 10-20 év múlva vagy később már csak a kukába lehet őket dobni?
A streaming visszaesőben van az USA-ban. Ami kb jól előre jelzi, hogy Európában is lejtmenetbe kerül hamarosan. Úgy fognak eltűnni a sorra a filmek az online felületről, mint a levizelt hóember. Én már belefutottam ebbe, a Skyshowtime azelőtt törölt 3db StarTrek sorozatot, hogy végignéztem volna...
A DVD örök, leveszed a polcról, bármikor megnézed.
Azért sok 720p és néhány 1080p is felfér egy 8GB DVD-R DL lemezre főleg h.265 kódolással.
Vagy mint régen 2 lemezes verzióban 16GB..
8GB DVD+R DL lemez pedig ugyanúgy használható mint egy pendrive apró fileokhoz. Csak az adatvesztés veszélye nélkül.
#6: De az így már nem szabvány DVD médium, ha te adatlemezként megírod lopott cuccal. Akkor egy sima adathordozó lesz.
Legalábbis én első értelmezésben úgy vettem, hogy a kérdező a műsoros DVD-ről beszél amit megvesz a boltban és kirakja a polcra.
Persze, de ugyanúgy nem èr semmit a dvd sem, ha megeszi az idő/kutya, vagy èppen a gyerek llerántja az egèsz gyűjtemènyt szabadesèsbe, vagy èppen arra skicceli fel a kis remekművèt alkoholos filccel.
A kulcsszó a biztonsági másolat, ha egy helyen tárolsz valami szemèlyeset (legyen vinyó vagy lemez) akkor az nem is nagyon fontos neked.
Az eredeti kèrdèsre meg: nem nagyon lesz èrtèkük, próbálj meg manapság elpasszolni vhs-t (mèg ha valami ritka kiadás is, akkor is alig lehet) persze idővel ritkább lemezeknek lehet gyűjtői ára, de nagyon kicsi aki ilyet gyűjt, másrèszt túl sokáig őrizgetni sem szabad, sacc a mostani 30-50 között generációnak mèg jelent valamit, az utánuk jövőknek pedig már tènyleg csak szemèt lesz.
Azért egy DVD szerencsére nem annyira sérülékeny, ha karcos lesz lehet polírozni. Azért vannak akik kemény pénzeket adnak egy DVD-ért, van egy webshop ahol jó pénzért mennek, nem hiszem hogy árulnák (ennyiért), ha nem lenne rá kereslet.
A VHS tényleg sérülékeny, normál használat közben is meg tudta enni a magnó a szalagot, meg az idő is, bár nekem még mindig van 80-as évekbeli működő kazettám. Itt is azt tapasztalom, hogy amiket anno én vettem fel azok minősége manapság a béka popsija alatt van, a gyáriak viszont kiválóan mennek. A DVD is ilyen, az írtak között van olyanom amit már semmi sem olvas, a gyáriak viszont mennek rendesen. Ha nem gyári hibásak, az eredeti DVD örökéletű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!