Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Lehet hogy hülye kérdés, de...

Lehet hogy hülye kérdés, de szerintetek a DVD-k sokat fognak érni mondjuk 10-20 év múlva vagy később már csak a kukába lehet őket dobni?

Figyelt kérdés

jan. 1. 15:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Bizonyos lemezek igen, amiknek gyűjtői értéke lesz (kult filmek), illetve azoknak, amit más formátumban nem adtak ki soha. De a nagyja kuka... De inkább ne dobd ki! Meg fogod bánni, majd ha bebukik a streaming.
jan. 1. 15:26
 2/11 anonim ***** válasza:
A DVD már elavult. Azt a szabvány formátumot (576p felbontás, MPEG-2 kódolás) már nem fogod megnézni egy 4k tévén (2160p), ahogy a nagy felbontású, több hangsávos, több tíz gigás filmek sem férnek rá a 4 gigás lemezre. A Blu-ray lehetne az utódja, az viszont el sem terjedt.
jan. 1. 15:44
 3/11 anonim ***** válasza:
#2 Vajon miért? Nagyon túl volt árazva és van a mai napig mind a lemezek, mind a lejátszók, bár utóbbiaknak már sokat esett az ára, előbbieknek nem, így meg fölösleges megfizetni a felárat. A DVD pedig elég jó egy FHD tévén, a modern lejátszók felskálázzák. Nyilván nem lesz olyan mint egy natív FHD tartalom, de elég jó. Ugyanis hiába az elavult kodek, a bitrátája a négyszerese mint bármelyik (ingyenesen hozzáférhető legális) FHD stream. Szóval hiába van nagy felbontása és modern kodekje, a streamekre is gyakran ráver a DVD.
jan. 1. 16:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Túlzás, hogy teljesen elavult. Sokan nem igényelnek 4K-t.
jan. 1. 17:08
 5/11 anonim ***** válasza:

A streaming visszaesőben van az USA-ban. Ami kb jól előre jelzi, hogy Európában is lejtmenetbe kerül hamarosan. Úgy fognak eltűnni a sorra a filmek az online felületről, mint a levizelt hóember. Én már belefutottam ebbe, a Skyshowtime azelőtt törölt 3db StarTrek sorozatot, hogy végignéztem volna...

A DVD örök, leveszed a polcról, bármikor megnézed.

jan. 1. 19:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Azért sok 720p és néhány 1080p is felfér egy 8GB DVD-R DL lemezre főleg h.265 kódolással.

Vagy mint régen 2 lemezes verzióban 16GB..

8GB DVD+R DL lemez pedig ugyanúgy használható mint egy pendrive apró fileokhoz. Csak az adatvesztés veszélye nélkül.

jan. 1. 19:15
 7/11 anonim ***** válasza:

#6: De az így már nem szabvány DVD médium, ha te adatlemezként megírod lopott cuccal. Akkor egy sima adathordozó lesz.

Legalábbis én első értelmezésben úgy vettem, hogy a kérdező a műsoros DVD-ről beszél amit megvesz a boltban és kirakja a polcra.

jan. 1. 19:23
 8/11 anonim ***** válasza:
#7: Én meg úgy értettem hogy ha egy hdd-re és egy dvd-re van mentve az esküvőtökről és a nászútról készült fhd film, de 20 évvel később a gyerek véletlen formázza a hdd-t, akkor ér-e valamit a dvd?
jan. 1. 19:32
 9/11 Hintalow ***** válasza:

Persze, de ugyanúgy nem èr semmit a dvd sem, ha megeszi az idő/kutya, vagy èppen a gyerek llerántja az egèsz gyűjtemènyt szabadesèsbe, vagy èppen arra skicceli fel a kis remekművèt alkoholos filccel.

A kulcsszó a biztonsági másolat, ha egy helyen tárolsz valami szemèlyeset (legyen vinyó vagy lemez) akkor az nem is nagyon fontos neked.

Az eredeti kèrdèsre meg: nem nagyon lesz èrtèkük, próbálj meg manapság elpasszolni vhs-t (mèg ha valami ritka kiadás is, akkor is alig lehet) persze idővel ritkább lemezeknek lehet gyűjtői ára, de nagyon kicsi aki ilyet gyűjt, másrèszt túl sokáig őrizgetni sem szabad, sacc a mostani 30-50 között generációnak mèg jelent valamit, az utánuk jövőknek pedig már tènyleg csak szemèt lesz.

tegnapelőtt 13:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Azért egy DVD szerencsére nem annyira sérülékeny, ha karcos lesz lehet polírozni. Azért vannak akik kemény pénzeket adnak egy DVD-ért, van egy webshop ahol jó pénzért mennek, nem hiszem hogy árulnák (ennyiért), ha nem lenne rá kereslet.

A VHS tényleg sérülékeny, normál használat közben is meg tudta enni a magnó a szalagot, meg az idő is, bár nekem még mindig van 80-as évekbeli működő kazettám. Itt is azt tapasztalom, hogy amiket anno én vettem fel azok minősége manapság a béka popsija alatt van, a gyáriak viszont kiválóan mennek. A DVD is ilyen, az írtak között van olyanom amit már semmi sem olvas, a gyáriak viszont mennek rendesen. Ha nem gyári hibásak, az eredeti DVD örökéletű.

tegnapelőtt 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!