Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Másnak is hiányoznak a mai...

Másnak is hiányoznak a mai filmekből a praktikus effektek?

Figyelt kérdés

Pl. olyanok, amelyek a lenti videóban láthatóak:

[link]

Egyébként tudom, hogy most is vannak filmek, amelyek nagy hangsúlyt helyeznek a praktikus effektekre és valódi díszletekre, de közel sem elég.

Miközben a praktikus effektek sokkal szórakoztatóbbak, még akkor is, ha nem feltétlenül élethűek (rengeteg esetben a CGI sem az).

Ráadásul a filmkészítés is sokkal szórakoztatóbb lehetett.

#CGI #Salvini #praktikus effekt
nov. 10. 19:31
 1/4 anonim ***** válasza:
43%

Nekem nem.

Mindig is érdekelt, hogyan állítják elő a speciális effekteket, imádtam gyerkként az HBO-n nem "Az illúzió mesterei" címú sorozatot, de amikor filmet nézek, egyszerűen hidegen hagynak, teljesen más jellegú filmek érdekelnek. Szórakoztatóak az ilyen effektek, de nem emlékszem, hogy valaha különösebben mély benyomást tett volna az ilyen látvány, ellenben az igen, amikor minél több a képzeetemre van bízva, és a feszültséget az kelti, amit nem is látnuk (pl. Cápa, Hideglelés).

nov. 10. 20:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az, amikor egy színész egy green screen szobában beszélget egy teniszlabdával kurwára látszik.

Pláne úgy, hogy még maga se tudja mit alakít meg kuvel, mert titkolózás van, nehogy kiszivárogjon a script.

Szerintem kell az, hogy a színész benne érezze magát a helyszínben.

Ugyanez igaz a szörnyekre. Pl az új Gyűrűk Ura filmekben a CGI ork olyan műanyag, rosszabul néz ki, mint a 20 éves praktikus effekt a másikban.

A Mad Max filmekben azért olyan valós a világ keménysége, mert tényleg volt lángszórô, meg artisták rudakon.

CGIt lehet használni, de szerintem a speciális effektek mellé kéne, nem helyette.

tegnapelőtt 01:38
 3/4 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%
Igen, általában még mindig nincs az animáció azon a szinten, mint a valós dolgok, bár mondjuk pl. Az oroszlánkirály már elég durván élethű.
tegnapelőtt 05:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Olcsóbb a CGI. Sokkal egyszerűbb pl. CGI tüzet használni, mint felgyújtani egy házat.

[link]

Igaz ez sorozat, kisebb költségvetés, de ott a Kormányzó mögött a tűz CGI. Szerintem egész jól néz ki, de mikor az utca másik oldalát mutatják a füsttel, az már nagyon műnek hat.

tegnapelőtt 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!