Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Megnéznétek egy olyan Csillagk...

Megnéznétek egy olyan Csillagkapu sorozatot vagy filmet, amiben a főszereplő csapat tagjai egy jó útra tért önimádó Goa'uld, egy átprogramozott replikátor, egy "vegetáriánus" lidérc és egy orosz katona?

Figyelt kérdés

Ezeket a csoportokat mindig démonizálták, főleg a replikátorokat. Talán a lidércek és a goa'uldok esetében volt kivétel, amikor nem mindig nevetségesen voltak gonoszok (pl. a 7. évadban volt egy gou'uld, aki megmenette a gazdatest életét, mert nem hagyták volna hátra őt Samék).

Aztán az Atlaniszban is kicsit mélyítették a lidérceket, amikor nem a sátán megtestesülesként gondoltak magukra, habár a replikátorok ott sem kaptak részesültek sok jóban. Még Weirt is hagyják az űrben lebegni, csak azért, mert replikátor lett és nem küldenének érte egy ugrót vagy hasonló.

Szóval ti örülnétek egy olyan sorozatnak, ahol ezek a tipikusan patásördögnek beállított fajok/népek szolgálnák a Csillagkapu programot?

nov. 8. 15:31
 1/6 A kérdező kommentje:
*bocs a hibákért :(
nov. 8. 15:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Teal'c is jó útra tért Goa'uld és a csapat tagja:) ha szigorúan vesszük, oké Jaffa, az első részben azok oldalán áll, aztán meghasonlik és átállt. Hiányoznának az eredeti tagok, és nem bíznék meg a jó lidércekben és az átprogizott replikátorban. Ő számtalanszor bizonyította, hogy velük van.
nov. 8. 18:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ezek hogy kerülnek egy csapatba :D az biztos érdekes lenne, lehetne rá szánni pár évadot. Egyáltalán hogy szedjük össze őket, miért bízunk meg bennük, hogy jutunk el idáig...
nov. 8. 21:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát szerintem nem feltétlenül annyira bonyolult.

Az orosz a legegyszerűbb, mert sokáig az orosz csillagkaput használták. Bár azt hiszem a pegazus-galaxisi kapu már használhatatlanná teszi az eredeti földi kaput. De részesei szoktak lenni a programnak.

A lidérc lehetne Todd, mert az ő szála lezáratlan maradt és ott van Atlantiszon. Vagy ha nem ő, akkor valaki hasonló. Évadokig egy lidérc kúrán dolgoztak. Kitalálhatnák, hogy habár nem tudják "gyógyítani" a lidérceket, de rájöttek hogyan módosíthatják őket úgy, hogy állatok életereje is jó legyen nekik. Szóval nem kell embereket ölniük.

Replikátorokból mindig voltak normálisak, de az emberi karaktereket mindig úgy írták meg, hogy betegesen féltek tőlük. Szóval igazából csak annyi változtatás kéne, hogy a forgatókönyvíró ne ilyen rettegőre írja az embereket.

Goa'uld meg segített nekik már. Lehetne, hogy először önös érdekből van velük, de aztán összemelegedik a többiekkel és kialakul egy lojalitása feléjük.

A lényeg, hogy az eredeti sorozat adott már jó okot arra, hogy bízhatnának néhányban, mert párszor megmentették őket.

Nekem az eredeti csapat már kicsit unalmas. A jaffa vonal is, mert sokkal izgalmasabbak voltak, amikor még a Goa'uldokat szolgálták. Felszabadulva már olyan irritálóak, elveszítették az egyediségüket szerintem.

nov. 8. 22:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Az Atlantisz még nem láttam végig, úgyhogy ahhoz nem tudok hozzászólni

A replikátoroktól pedig részben teljesen jogosan féltek, ha az asgardoknak nagy fejtörést okoztak, akkor hát van is okunk félni tőlük. Volt az egyik bolygón Négyes vagy Ötös, nem tudom melyik számon futott, aki ugye segíteni akart és velük akart menni, őt azért nyilván sajnáltam, hogy végül ott hagytuk, és épp emiatt lett belőle később nagyobb bonyodalom. Viszont ehhez az is hozzátartozik, hogy ha elvisszük magunkkal a bázisra és gondol egyet és valamiért bedurcizik, nem tudjuk megállítani.

Igen, goauldok néha valóban segítettek, de én úgy értettem, hogy érdekes lenne eleve a csapat összeverődése is, hogy pl ez a goauld kicsoda, hallottunk-e róla, ha nem, miért nem, mit csinált, mi motiválja hogy másokkal dolgozzon együtt. Replikátort mi motiválná, hol és hogyan ismerjük meg, miért más mint a többiek, miért van ott ahol éppen találkozunk vele. Lidércnél is hasonló kérdések vannak, hol és hogyan találkozunk vele, mit és hogyan bizonyít. A karakterükre is nagyon kíváncsi lennék úgy általánosságban is, nekem az sg-1 nem csak a részek sztorijai meg a háttérsztori miatt tetszett, hanem a csapatbeli dinamika miatt is, szerintem nagyon jó kis csapatot alkottak, de valahol csak elindultak ők is, és egy replikátort nem olyan egyszerű betenni a csapatba, hogy "asztrofizikus, okosabb mint mi mindannyian, ezért felsőbb parancsra magukkal megy, kész"

Oroszok meg már amúgy is megkapták a hőn áhított csapatukat a Parancsnokságon, szóval egy oroszt egyáltalán nem olyan bonyolult beletenni a csapatba. Ha lenne ilyen, gondolom, vele indítanánk

nov. 8. 22:20
 6/6 A kérdező kommentje:

"gondol egyet és valamiért bedurcizik, nem tudjuk megállítani"

De ez igaz lehet bárkire. Pl. egy katonára is, akinek fegyvert adnak a kezébe, aztán megbolondul és mindenkit lelő. Emberek sokszor próbálták megölni őket, az ősök meg az univerzum összes csapásáért felelősek (létrehozzák a lidérceket, replikátorokat, csillagkaput hagynak a goa'uld szülőbolygón, szabad utat adnak az orinak, hagyják felemelkedni anubist) mégis megbíznak bennük, bálványozzák őket.

A sorozatban akkor is félnek, amikor a replikátorok nem emberként éreznek és akkor is félnek, amikor emberként éreznek. Csak azért, mert replikátorok és tudják magukat másolni.

Azt a lány replikátort a 4. vagy 5. évadból is meg lehetett volna nyugtatni, de mivel a katonák szemellenzős világában csak egy gép, ezért lelövik. Vagy van egy másik, aki az Atlantiszban segít nekik, nem mutat semmi agressziót és elpusztítják csak azért, mert replikátor. Bárhogy viselkedhetnek az embereknek semmi sem felel meg, mert betegesen félnek a mesterséges élettől/értelemtől.

Vagy ott van Elizabeth Weir, ha még nem nézted végig nem spoilerezek, de szerintem az ő esete a legdühítőbb.

Nem tudom, hogy ebben mennyire játszik közre az, hogy az írók félnek, mert elvesztik a munkájuk az ai miatt, mivel ez még 2000-es évek és nem emlékszem mi volt akkor. De számomra ez idegesítő. Az egész hozzáállás a gépekhez.

nov. 8. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!