Mi lehet ennek a filmnek a címe?
Gyerekkoromban láttam a tévében, ez úgy 1980 körül, egy férfi és egy nő kapcsolatáról szólt, hogyan jöttek össze, nagy szerelem, házasság, majd problémák, végül válás. A film két részből áll, az egyik részben a nő szemszögéből játsszák el a sztorit, a másik részben a férfi oldaláról. A megdöbbentő az, hogy teljesen két különböző történet tárul elénk.
Jó lenne ezt felnőttként visszanézni, értelmezni, de nem tudom a címét, azóta sem hallottam hasonlóról. Ismeri valaki esetleg? A film régi, szerintem a hetvenes években készülhetett.
Csak tippelek, mert nem láttam a filmet: Jelenetek egy házasságból
1973-as film, 283 perc, az írja, hogy minisorozat.
A leírás alapján valószínűleg a "Scener ur ett äktenskap" (Magyarul: "Jelenetek egy házasságból") című filmet keresed, amelyet Ingmar Bergman rendezett. Ez egy 1973-ban készült svéd film, ami eredetileg hatrészes televíziós sorozatként készült, de később egy vágott, két részes moziváltozat is megjelent belőle.
A film egy házaspár kapcsolatát mutatja be, és valóban két különböző szemszögből tárja elénk a történetet. A pár szerelemről, problémákról, elhidegülésről és végül válásról szóló története nagyon hasonlít ahhoz, amit leírtál. Ha még nem láttad felnőttként, mindenképp érdemes megnézni, mert rendkívül mély és összetett alkotás!
Szerintem ez lesz az, homályosak az emlékeim kicsi gyerekként láttam.
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!