Miért keverik(ték) le a zenéket a filmből a Magyar szinkronizállók?
Figyelt kérdés
nem értem a magyarok (szinkron) hogy tehetik meg a KETTEN A HADSEREG ELLEN c. filmnél hogy egy hivatalos dalt levesznek a filmről a bál jelenet alatt konkrétan Lynn Carey - Crazy for You dalát és behelyettesítik Teddy Bears - To Know Him, is To Love Him c. dalával...láttam a film jelenetet lengyelül is, spanyolul is...és csak a magyar szinkronosok csinálták ezt..a kérdés miért? és megtehetik? Nem az első eset hogy filmben ilyent láttam.. Pld a Garni-zónánál is láttam ilyesmit.szept. 26. 07:47
2/5 A kérdező kommentje:
Lehet de így sem szabadna belenyúlni egy orginál filmzenébe..
szept. 26. 13:53
3/5 anonim válasza:
Biztos hogy jogszerű, mert a kész szinkront be kell mutani a jogtulajdonosnak.
Nem tudom, ma is gyakorlat-e, de pl. az NDK-ban a zenés filmeknél az énekhangot vették le és azt is német énekelte. Pl. A muzsika hangja című filmben sem Julie Andrews szól.
Egyébként licenckérdés lehet, de a magyar forgalmazó egyben veszi meg. Ha más szól, az aligha itteniek hibája.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem de újra írom az eredetiben és más szinkronos változatban az van ami a filmben is és az eredeti soundtrack creditsben, erre a Magyar változatban más zene szól, Garni-zóna...ott a bár jelenetnél levették a Dire Straits Tunnel of Love dalát és egy másikban más lassú dal... Oda 3 Magyar szinkron is készült egyikben a bál jelenetnél Herp Albert - Feelings (Máté Péter Érzés c. dala angolul eredetiben) ha az ember átkapcsolja a szinkront a másik kettő magyar változatra más dalok vannak ott
szept. 26. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!