Azt mondják szégyen, hogy a mai generáció nem látta a Mechanikus narancs című filmet. Miért?
Minden klasszikus filmre rámondja valaki, hogy szégyen, ha mások nem látták.
De elég fura pont a fiataloknak szemrehányást tenni, mert a film pont hogy értük áll ki valamilyen szinten.
Ilyet mondani a szégyen.
Egyrészt nem kell semmilyen filmet látni, de ha valakit érdekelnek a filmek, akkor is elsősorban a kortárs filmekkel "kell" látnia.
És bár valóban eléggé elismert filmről beszélünk, de van nála fontosabb Kubrick-film, van nála fontosabb brit film és van nála fontosabb 1970-es évekbeli film is, szóval nem pont ezt kellene elsősorban kiemelni.
Én sem láttam, de tudom ki készítette, a 2001 Űrodüsszeia témája érdekel pl, azt láttam.
Ettől függetlenül pótolom majd, mertehet hogy zseni a film, de nagyon sok filmet láttam, és nagyon sokat nem.
Nem gondolom , hogy ez bármilyen szégyen/erény lenne.
Én még sose hallottam ezt mondani senkitől sem.
A film meg szerintem nem jó, úgyhogy nem maradtak le semmiről sem. A könyvet is olvastam (Gépnarancs), jobb, mint a film, de nem lett a kedvencem.
37 éves vagyok, szeretek filmet nézni, és bár hallottam/olvastam róla, de még én se láttam soha, sőt, nem is tartom “bakancslistásnak”, hogy mindenképp megnézzem valaha, csak talán, véletlenszerűen, ahogy alakul!
Inkább az a szégyen, ha valaki azt mondja, hogy ezt meg azt a filmet “látni kell, közelezővé tenné” - ilyesmi. Mindenki egyéni dolga, szabad joga, ízlése, de hogy valaki ennyire megszállottja legyen egy filmnek, hogy másokra is rá akarja erőltetni, az már beteges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!