Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Veletek volt olyan, hogy egy...

Veletek volt olyan, hogy egy sorozat annyira tetszett, hogy megnéztétek egymás után kétszer?

Figyelt kérdés
szept. 21. 19:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem, max fel even belul
szept. 21. 19:57
 2/14 anonim ***** válasza:
63%
Persze, a Trónok harca
szept. 21. 20:00
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Breaking Bad

Szilicium Völgy

szept. 21. 20:33
 4/14 anonim ***** válasza:
62%

#3 Trónok Harca jó ég azt én biztos meg nem nézném újra amilyen szar lezárása lett.

Nálam nem sorozat, de a Gyűrűk Ura bővített trilógiát minden évben megnézem. Az a film tökéletes, egy csoda.

szept. 21. 20:35
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Ilyen nem volt. Olyan volt, hogy 3-4 évente újranézem ( Lost, Trónok harca). Vagy olyan, amiket évtizedek múltán néztem újra. ( Columbo, Linda, Szomszédok, 58-as körzet, Utánam srácok, Életképek, Twin Peaks, őrjárat az égen, Princ a katona - illetve az Alfa holdbázis, amit yerekkorom óta legalább négyszer néztem végig.)
szept. 21. 20:43
 6/14 anonim ***** válasza:
46%

"#3 Trónok Harca jó ég azt én biztos meg nem nézném újra amilyen szar lezárása lett."

Szerintem teljesen korrekt a lezárása.

szept. 21. 20:44
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is jó lett a lezárása. Soha az életben nem írtak volna olyan befejezést, amivel mindenki elégedett lett volna. Már csak amiatt sem, mert ahol 7 vagy hány ház ugyanazért az 1 darab vezető szerepért küzd, ott törvényszerűen csak egy nyerhet a végén és a másik hat veszít (így annak rajongója is csalódott lesz). Ha Dany nyer, arra is azt mondták volna, hogy micsoda giccses happy end, nem ezt várták.

Másrészt a gyengébb lezárás nem fogja az előtte lévő remek évadokat megmásítani vagy az értéküket csökkenteni. A vége már eredendően bukásra volt ítélve még a forgatókönyv megírása előtt, mikor a csatorna megvágta az epizódszámokat, és 2 évad helyett 2 részen belül le kellett játszani ahogy a semmiből megőrül a csaj.

Kérdésre: annyi új sorozat van, hogy túl nagy luxus újranézni bármit is. Régen a tévés korszakban 1 év alatt 100-120 sorozat jelent meg, és ott is szelektálni kellett. Most a streaming korszakban havonta 40-60 új sorozatpremier van.

De amit újranéznék, az is a gyerekkori klasszikus megközelítés. Pl. 'Allo allo-t és Rém rendes családot eredeti nyelven nézve a humor új rétegeit lehetne nagy eséllyel megtalálni, amiket a szinkron félrefordított vagy nem adott át megfelelően.

Ezen kívül a mindfuck sorozatokat van értelme többször újranézni egy kis ülepedés után, mert a fő sztorit ismered és jut időd a kis elrejtett részleteket is megfigyelni ami addig kimaradt. Főleg ahol nem lineáris a történetmesélés és/vagy tele van szimbolizmussal. Lost, Legion, Mr. Robot például.

szept. 21. 21:31
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

"Kérdésre: annyi új sorozat van, hogy túl nagy luxus újranézni bármit is. Régen a tévés korszakban 1 év alatt 100-120 sorozat jelent meg, és ott is szelektálni kellett. Most a streaming korszakban havonta 40-60 új sorozatpremier van."

Ez igaz. Csak a minőség nem mindegy.

szept. 21. 22:21
 9/14 Kedves Vezető ***** válasza:
72%

Trónok harca

See

Jóbarátok

Westworld

szept. 21. 22:28
 10/14 anonim ***** válasza:
87%

Xena

Buffy, a vámpírok réme

Angel

Bűbájos boszorkák

Csillagkapu

Csillagkapu: Atlantisz

Columbo

Marple

Spartacus

Jóbarátok

True blood

Ezeket rendszeresen meg szoktam nézni. Biztos van több is, de hirtelen nem mindegyik jut eszembe.

Az újabb sorozatok közül elég kevés köt le vagy ha mégis tetszik valami, akkor 99%, hogy elkaszálják vagy borzalmassá válik pár évad után. Szóval általában csak a régebbi szériákat tudom nézni. (Habár néha a korábbiakra is jellemző, hogy kakkancs lesz pár évad után, mint a True blood vagy a Bűbájos boszorkák. De azokat az évadokat már nem nézem meg újra.)

szept. 21. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!