Miért cseszik el az összes jó franchise-t, ami a 70-80as évekből származik? Miért nem tudnak méltó fokytatást csinálni?
Kezdjük a Star Wars-al. A 4. és 5. Rész lenyűgöző, a 6. részen már látszik, hogy spóroltak a költségvetésen és a forgatókönyv sem lett az igazi, bár én nagyon szeretem ezt a részt. Még az előzmény trilógia se lett volna rossz, de a 2. rész tényleg borzasztó lett. Az új Disney trilógia meg förtelmes.
Ott van az Alien. Az első két rész borzasztó jó, bárhányszor meg tudnám nézni, de az is a harmadik résztől egy nagy katyvaszba ment át, érthetetlen a történet, összemosták a predátorokkal. Számomra volt egy reménysugár, a Prometheus, egész jó volt, jó kérdéseket vet fel, még ha sok logikátlanság is van benne. Aztán elkaszálták az egészet, mert a rajongók szerint(ebben ők is hibásak, minek kell minden másodpercben Alien-t látni? Sokkal érdekesebb már egy előzmény történet, ahol meg tudtunk volna mindent a tervezőkről és az alienekről) kevés alien volt benne. Elkaszálták az egészet és utána kaptunk egy full basic folytatást, meg még arra is, ami semmi újat nem mutatott.
Terminátor ugyanez. Az első része a kedvencem, az a horror sci-fi, amit mutat az első rész nagyon jó. Jött a második rész, ami kritikailag még jobb lett. Utána jött egy unalmas harmadik rész, amiből kiderül, hogy az ítélet napja így is úgy is eljön, bármit csinálnak. Még az idővonalakkal is babrálnak, és a néző már azt sem tudja mi történik a sorozatban.
Értem én, hogy nagy pénz van a folytatásokban, de ha letennének valami jó filmet, ami méltó az eredeti filmekhez, még több pénzt tudnának kitermelni. Igazából ezek a franchise-ok már haldokolnak, senkit nem érdekel, mert a fiatalabb korosztályokat nem tudják bevonzani ezekkel az új részekkel.
Szomorú vagyok, főleg az Alien miatt, mert abban sokkal több potenciál van, mint amit itt összegányoltak vele.
Ti mit gondoltok erről?
A válaszokat előre is köszönöm!
Az igazi kérdés az, miért nem hagyjàk békén őket ?
A Film, és a játékipar is folyamatosan remake-el, folytat, előzményez, stb.
A válasz egyszerű:
Mára nem igazán az alkotás a fő szempont egy film/játék előtt, hanem :
1: A bevétel
2: A PC/Woke
3: "-Valaki írjon már ehhez egy történetet!"
Ha meg kész az alap, remek, a név eladja, ha 8 évesek lövöldözik az alieneket, a régi jelenetek , meg egy kis Ellie-Dina áthallással, nagy baj nem lehet. (Szerintük)
Aztán mikor kész a végtermék, elegen szeretik a 💩-t ahhoz, hogy megérje.
Alien, Rémálom, Kedvencek, SW, stb..
Inkább osztották volna szét a világ szegényei közt azokat a pénzeket, amiket ezekre a hitvány utánzat 💩-ok ra költöttek.🤔🙄
1-es ne idegesíts már. A movie franchise szerinted mit jelent? Ne itt kötekedj és égesd magad, főleg ha nem a kérdésre válaszolsz.
2-es igen, igazad van, inkább le se forgassák akkor. Gondolom úgy vannak ezzel, hogy " na, megszereztük a jogokat, 5 év alatt 3 filmek dobunk ki és vissza is jött a pénz".
De ellenpéldának ott van a Toy Story. Tudom, egy mese, animáció, de megmondták, hogy addig nem fogják folytatni, amíg nincs egy jó ötletük, nem fogják erőltetni a folytatásokat. Na így kellett volna a fentebb említettekkel is.
Mert egyszerűbb egy már kitalált történetet alapul venni és ahhoz írni valami folytatást, mint kitalálni valami új, eredeti sztorit.
A rajongók úgyis megnézik, mert hátha nem lett elbacva, az újra meg össze kell reklámozni a nézőközönséget.
Ugyanez a tucatgyártott film-ötletekkel. Valaki valamikor megírt egy történetet, aztán 800-an lemásolják, átírják a szereplők nevét (ha legalább erre veszik a fáradságot), aztán nézheted a tizenkettő-egy tucat filmeket rogyásig.
És vannak ritka példák a jó Remake re is, pl az Emlékmás egész nézhető lett, nem akart az Arnoldos fölé menni, de alá sem. (Ritka)
Vagy ott a legnagyobb baromság, kultfilmet remake elni, lásd Holló.
Ahogy mondod, ha megvan a jog, azt csinálnak amit akarnak.
Ha holnap menne a moziban az Alien: Remus, akkor arra is beülnének, tökmindegy milyen lett.
Ezt használják ki.
Hát igen, de ezt sem értem, ott van az SW is, hatalmas nagy világa van, bármit kitalálhattak volna. Végül mit csinálnak meg hetedik részként? Hogy a 6-ban igazából semmi értelme nem volt a birodalmat legyőzni, mert kifejlődött ugyanúgy 30 év múlva, Luke meg csak vakargatta a tökeit. Miért nem lehetett ugrani mondjuk 500-1000 évet? Bármit kitalálhattak volna, de annyira kellett hozni a 4-nek a koszos, minden használt érzetet, hogy csak ez volt a lényeg.
Az Alien-ben meg azt nem értem, hogy ha David fejlesztette ki a "kész" xenomorphokat, és ki is nyírta a tervezőket, akkor pár évtizeddel később hogy kerül oda a bolygóra egy tervező a tojásokkal? Ilyen baromságot ki talál ki? Persze, a könyvekben minden meg van magyarázva biztos, de én filmet jöttem nézni és az alapján akarom megérteni a történetet.
Szerintem most van a generációváltás. A nagy öregek most adták át a stafétát a fiatalabb rendezőknek és íróknak, de sajna a fiatalok egy része kakkancs.
Vagy a valódi tehetségek helyett úgy nyalják be magukat kevésbé tehetségesek, akik hajlandók csatlakozni a hollywood szektához kérdések nélkül.
Ez már évtizedek óta probléma. Most is vannak nagyon jó rendezők, producerek stb, nem csak rajtuk múlik. Inkább a nagyobb filmgyártókon, mint a Disney, Warner, stb.
Ott a majmok bolygója remake(azt hiszem az, a 2011-es szériára gondolok.), az is mennyire jó lett, pedig akkora kultusza az eredetinek nem volt, mint az előbb felsoroltaknak.
Mondjuk a filmipar amúgy is hanyatlik, nem járnak már annyian moziba, inkább otthon megnézik a filmeket, jól is teszik.
Még annyi, hogy rettentő fontos volt leforgatni a 89 éves Harrison Ford-al az utolsó Indiana Jones-t is. Komolyan, ki gondolta volna, hogy abból egy jó film lesz?
*De inkább megcsinálják még az utolsó buckalakó történetét is szerintem.
Ezt az Akolitust meg sem nézem a trailer után, van itt minden, rasztás néger Jedi, Kínai, amit csak nem akarok :)
Süt az egészről a PC hullám..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!