Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért ilyen rossz a hangminősé...

Miért ilyen rossz a hangminőség a mozikban?

Figyelt kérdés
A héten voltam a Pólus moziban és azt vettem észre, hogy az otthoni, egyszerű rendszerem hangminőségét sem éri el a film hangja. Hangosnak hangos, de a beszédhangoknak "bödön" hangja van, a magas hangok hiányoznak a mély pedig túl van bőgetve. Nagyon kellemetken volt. Másnak nem tűnik ez fel?

aug. 19. 16:53
 1/3 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

sporolnak vagy a rendszeren, vagy az azt kezelon vagy mindketto

vagy csak nem erdekli valamit beallit aztt jol van

mondjuk a mozis elmeny mast jelent, masert van, ugy mint szinhaz meg etterem vagy hasonlok, kozossegi hely

sajnos persze sokakat idegesit mas nezo is akar moziban, pedig a lenyege ez, persze kurtulaltan

hogy masok felugralnak, eltakarjak kepet, beszelgetnek, nevetnek

ilyen mellett jo kep, hang se tud ugy ervenyesulni

erdemes lehet irni nekik biztos van oldaluk, hogy hangminoseget javitsak

aug. 19. 17:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Minden moziban ilyen, és szerintem nincs ebben semmi rossz, ezt hívják úgy, hogy “térhangzás”. A hang forrását, a filmet csak szemből látod, de ha térhangzású, akkor szemből-oldalról-hátulról - minden irányból körbevesz a hangja, amitől jobban beleéled magad a film világába, így pedig szinte elkerülhetetlen, hogy elnyomjja a magas hangokat. Lehet hogy a valóságnál abszurdabb, de ha nem lennének térhangzásúak, a hátrébb ülőket nem érné el annyira a hanghatás!
aug. 19. 17:06
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi válaszokat!
aug. 19. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!