Miért ilyen rossz a hangminőség a mozikban?
Figyelt kérdés
A héten voltam a Pólus moziban és azt vettem észre, hogy az otthoni, egyszerű rendszerem hangminőségét sem éri el a film hangja. Hangosnak hangos, de a beszédhangoknak "bödön" hangja van, a magas hangok hiányoznak a mély pedig túl van bőgetve. Nagyon kellemetken volt. Másnak nem tűnik ez fel?aug. 19. 16:53
1/3 Közveszélyes Kontár válasza:
sporolnak vagy a rendszeren, vagy az azt kezelon vagy mindketto
vagy csak nem erdekli valamit beallit aztt jol van
mondjuk a mozis elmeny mast jelent, masert van, ugy mint szinhaz meg etterem vagy hasonlok, kozossegi hely
sajnos persze sokakat idegesit mas nezo is akar moziban, pedig a lenyege ez, persze kurtulaltan
hogy masok felugralnak, eltakarjak kepet, beszelgetnek, nevetnek
ilyen mellett jo kep, hang se tud ugy ervenyesulni
erdemes lehet irni nekik biztos van oldaluk, hogy hangminoseget javitsak
2/3 anonim válasza:
Minden moziban ilyen, és szerintem nincs ebben semmi rossz, ezt hívják úgy, hogy “térhangzás”. A hang forrását, a filmet csak szemből látod, de ha térhangzású, akkor szemből-oldalról-hátulról - minden irányból körbevesz a hangja, amitől jobban beleéled magad a film világába, így pedig szinte elkerülhetetlen, hogy elnyomjja a magas hangokat. Lehet hogy a valóságnál abszurdabb, de ha nem lennének térhangzásúak, a hátrébb ülőket nem érné el annyira a hanghatás!
3/3 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi válaszokat!
aug. 19. 17:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!