Ha rasszista vagyok, mert nem tetszik nekem a fekete Ariel, akkor miért tetszik nekem a koreai Squid Game?
ma 18:27
Hát akkor megválaszoltad magadnak. Ha zavar egy karakter bőrszíne, ami a film szempontjából tök lényegtelen, akkor igen, rasszista vagy akkor is, ha ez másik esetben nem zavar.
Én azt sem értem, hogy miért zavarja őket ha valakit zavar. Eleve azért változtatják meg a bőrszínt, hogy más nézők azonosulni tudjanak vele. De ez egyben azt is jelenti, hogy a korábbi nézők nem fognak tudni vele azonosulni. Ez az ő logikájuk vagy érvelésük mögötte. Tehát ha ebben tényleg van rasszizmus, akkor ők is rasszisták, mert ők dobták fel a feltételezést, hogy egy néző csak a saját képmásával tud azonosulni képernyőn.
Szóval nem értem, hogy miért baj, amikor ebből egyértelműen következik az is, hogy egy fehér meg nem fog feketével azonosulni.
Vagy akkor annyira extrém rasszisták a hollywoodiak, hogy csak a fehéreket tartják fejlettnek ahhoz, hogy bármilyen rasszal azonosulni képesek és minden más rassz annyira zokni agyilag, hogy csak a saját bőrszínével tud.
Most akkor melyik?
ma 19:57
Egy kibszott sellőn kéred számon a valóságot? :D
Igen.
Ez olyan mint a youtube reklám. Minél jobban erőltetik, annál jobban taszító a társadalmi ismeret/politika.
"mert a Karib-tengeren játszódik a történet"
Akkor pont, hogy nem logikus. A Karib-tenger térségének nem őslakói a feketék. Pl. a taíno nép tagjai őslakók ott.
A feketék később érkeztek a kontinensre a fehérek után.
Ami lehetett volna egy amerikai őslakos mese abból amerikai imperialista, kolonista vágyálmot gyártottak, aminek jelképe a fekete sellő, ami eltapossa újonnan kapott lábaival az amerikai őslakókat (ismét).
Hollywood sose változik, a történelem helyes oldalára állásának álcája mögött továbbra is a fehér imperialista célokat szolgálja ki ezzel a mesével is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!