Ha rasszista vagyok, mert nem tetszik nekem a fekete Ariel, akkor miért tetszik nekem a koreai Squid Game?
Nincs összefüggés. A négereket a bűnözéssel és rabszolgasággal azonosítják, elnyomott és másodrangú lényeknek tekintették elég sokáig - ott már adott az előítélet akkor is, ha személy szerint az adott emberrel semmi gond nincs. Lásd a "minden cigány lop", "minden arab terrorista", "minden nő kur\/a" és hasonló előítéleteket - ami nyilván nem igaz.
A ázsiai népekkel szemben ilyen nincs, vagy nem ennyire durva.
Vagy minden keresztény pedofil.
És az miért zavaró, hogy Ariel fekete? A történet a lényeg, nem a bőrszíne....
Amúgy ha már párhuzamot akarsz vonni, akkor ott a Lelki ismeretek vagy A hercegnő és a béka. Érdekes módon nem volt ekkora gyűlölethullám körülöttük, pedig feketék a főhősök.
Csinálhattak volna valami új disney mesefilmet, de helyette maradtak csicskák. :(
ma 13:51
"És az miért zavaró, hogy Ariel fekete? A történet a lényeg, nem a bőrszíne...."
Most akkor zavar a bőrszíne vagy nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!