Az nagyon gáz, ha 30 évesen újra elkezdtem gyűjteni a Pokémon tazókat?
A 90-es években gyerekkoromban imádtam a Pokémon rajzfilmet, minden hétvégén adták a kölyök klubban reggelente és akkor nagyon mentek ezek a tazók, amikor a chips-ekben voltak, szóval nem azokra az újabb fajta foszforeszkáló háromszögekre gondolok, hanem a klasszikus tazókra. (Nem, nincs Pán Péter szindrómám mielőtt valaki megkérdezné.)
Múltkor valahogy ráleltem egy részre, de nem szándékosan és lekötött. Annyira visszahozta a gyerekkoromat, hogy újra elkezdtem nézni a sorozatot és amikor egyedül vagyok mindig nézem 🤣 ezek a tazók annyira nosztalgikus érzést, örömöt váltottak ki belőlem hogy úgy éreztem be kell szereznem egy fajta ereklyékként. Jó persze párbajozni már nincs kivel, de potom összegért vettem vagy 150-et. Hát ez van na. Kíváncsi vagyok hogy más is van e ezzel így (esetleg más rajzfilmekkel kapcsolatban). Pokémon GO-t is letöltöttem de csak nagyon felszínesen ismerem és kissé unalmas is. Szóval ti mit gondoltok erről, hogy egy 30 éves mült srác tazókat gyűjt? Oké nem szokványos, de szerintetek gáz?
Engem aztán nem zavar, ha téged ez tesz boldoggá, akkor csináld nyugodtan :)
Mondjuk nekem nincs tisztem senkit sem megszólni, az egyre jobban elhatalmasodó mumin rajongásom miatt, szintén így 30 éves nőként :D
huh, Ha én nem sajnálnám rá az időt és a pénzt, akkor én is tuti gyűjteném, vagy például a régi cheetos kihajtogatós dolgokat, vagy a master crok kártyákat
(általánosba megvolt az összes, csak valamelyik osztály társam meglopott, a rohadék! sose jöttem rá ki volt az)
szerintem király ha valaki elkezd gyűjteni valamit, bárcsak nekem is lenne ennyi akarat erőm vagy kitartásom hozzá
amúgy meg volt idő a képregény filmek előtt, amikor sok embernek a képregény gyűjtés vagy még a legózás is gáz volt felnőttként, pedig király cuccok ezek is
Nem gáz, nekem az első generációból meg van az összes bontatlanul. Mondjuk 10 évesen gyűjtöttem, de nem dobtam ki.
Neked most nehezebb a dolgod.
Az durva, hogy bontatlanul meg van még. Mi a haverokkal párbajoztunk és mindig elnyertük egymástól. Sajnos nem gondoltam volna, hogy felnőttként ilyen sokat fog még jelenteni nekem, ezért már nincs is egyáltalán.
(Egy kis offtopic, ha már (feltehetően) Pokémon szimpatizánsok vannak itt. Szerintetek sikeres lehet egy online Pokénon játék, ahol virtuálisan megküzdhetnének egymással a mestertanoncok, illetve gyűjthetnének pokémonokat és lennének időközönként a párbajokon kívül ligák? Mondjuk adott egy weboldal, ahol minden részletesen le van írva, persze rengeteg képpel illusztrálva és tartozna hozzá egy fb csoport, ahová a játékosokat vennénk be. Rengeteg ötletem van, amitől nem lenne unalmas és tök jó lenn megvalósítani. Már nem olyan népszerű a Pokémon GO és ezért nem nagyon vannak ellenfelek, de hátha lenne egy szűk, minimum 15-20 játékos akik folyamatosan részt vesznek a játékban, ami elég színes és kreatív lenne. Van egy bizonyos játékmenet, fejlődhetnének a mesterek és még nagyon sok minden. Valószínűleg elkészítem a weboldalt, de félek hogy kudarcot vallok vele, viszont sokan hiányolják a Pokémonos kaland játékokat. Hátha valakinek megtetszene. Mekkora esély van rá, hogy beindul szerintetek?)
A rajzfilm valóban inkább a kisebbeknek szól. Amikor pár éve újranéztük az első két évadot a feleségemmel, sajnos rá kellett ébrednem, hogy a nosztalgián kívül (és a rakéta csapat egyes jelenetein kívül) nem sok élvezhető van benne számomra már. Viszont ha megnézed mondjuk a TCG-s (kártyás) vagy a videojátékos közösségeket, elég jelentős része 30-on felüli a tagoknak.
Az ötletedtől pedig nem akarom elvenni a kedved, de én nem látok benne túl sok lehetőséget. A Pokémon alapvetően egy videojáték-sorozat, párévente jönnek ki teljesen új kalandok Nintendo konzolokra, ahol bejárhatsz egy hatalmas világot, összegyűjthetsz többszáz Pokémont, csatázhatsz, jelvényeket gyűjthetsz, és igen, akár online tudsz másokkal játszani. Ez az egész frencsájz fő eleme. Emellett van egy csomó rajongói játék is PC-n, ahol ilyesmiket lehet csinálni, vagy pl harcszimulátorok is, ahol összeállíthatsz egy bármilyen csapatot, és a hivatalos játékok szabályai szerint lehet harcolni egymással is. Szerintem az emberek többsége, aki ilyenre vágyik, az vagy játszik ezek közül valamivel, vagy ha nem, valószínűleg hamarabb nyúlna ezekhez, mint egy képekkel illusztrált, "analóg" weboldalhoz.
Engem is erdekelne, regen jo volt, kellemes emlekeket idez fel amikor lestuk a chipses zacsiba hogy mi lesz benne. Szerintem akkor ez tok jo volt.
Poki GO egyebkent fent van telon, nemreg ertem el a 40es szintet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!