Interjú a vámpírral: miért nem menekülnek Párizsból?
Az első évadban főleg Claudia szuper okosnak van beállítva, aki túljár Lestat eszén is. De most mintha teljesen hülyék lennének. Megszegték a vámpír szekta majdnem összes szabályát és mégsem érzik úgy, hogy veszélyben vannak. Pedig legalább Claudiának látnia kéne, hogy már csak játszanak velük, mint az emberekkel, akiket a színpadon ölnek meg.
Santiago nyomulása is elég egyértelmű. Ráadásul már Armand is megszegte az egyik szabályt, mert kimutatta a valódi természetét halandók előtt, amikor elkapta Santiagót, aztán életben hagyta őket.
A könyvben legalább Claudia nem dől be nekik.
Szerintetek a sorozatban manipulálja Armand Louis emlékeit a színházzal kapcsolatban vagy tényleg így történtek a dolgok?
Mert ugye a könyvekben Armand onnan tudja, hogy megpróbálták megölni Lestatot, mert Lestat már Párizsban van, csak Armand csapdába ejtett. Viszont itt Louis úgy emlékszik a gondolatát olvasták és így jött rá. Ez módosítás az emlékekben Armandtól vagy mi?
Ráadásul még ezek mellé ha átalakítják Madeleinet is, akkor mind az öt szabályt megszegték. Miért ennyire hülyék a sorozatban? Claudia azzal érvvel a színházban, hogy még csak gyerek és a naplóját is ott rejtegeti, amikor nem írhatna vámpírokról? Ha Armand módosítása ez, akkor még ok (bár akkor a sorozat nagy része kamu emlék, így értelmetlen), ha meg nem, akkor nagyon lebutították a karaktereket. :(
A filmet nem láttam, de itt valami vagy nagyon át van írva vagy a könyvekből van.
Pl. azt írod, hogy Louis nem sejtette ismerik Lestatot, de ez a sorozatban nem érvényes, mivel van róla festményük a falon. Illetve azt mondják a színházat Lestat alapította (de ez a könyvekben nincs így, mert Nicholas találja ki a színház koncepcióját).
De a lényeg, hogy a sorozatban kezdettől fogva tudják, hogy a színházi vámpírok és Armand ismerték Lestatot.
Én ezért gondoltam, hogy Armand módosította az emlékeit Louisnak, mert így nem tűnik cinkosnak Claudia halálában.
Amúgy nem tudom, hogy miért ne lehetne menekülni. A vámpírok elkerülik Párizst a színházi vámpírok miatt. Ha jól rémlik van rá példa, amikor lelécelnek. De pl. maga Lestat is lelépett és Gabrielle is.
Nem hiszem, hogy a világ vámpírjai elfogadják a párizsi szekta szabályait. Daciana vagy Bruce sem élt a szabályaik szerint. És Daciana szinte biztos, hogy öregebb vámpír volt a színháziaknál.
Én a sorozatot nézem és arról kérdeztem. Amúgy a könyveket adaptálják (vagy próbálják). Én egyelőre a Lestat a vámpírig olvastam, de követek vámpíros booktubereket meg videósokat, ezért vannak dolgok, amit elspoilereztem magamnak későbbi részekből. Eddig A testtolvaj meséjéig tűntek fel szereplők. Szerepelt már maga a testtolvaj (Raglan James), szerepelt a Talamasca és említették Mariust. A filmet nem hiszem, hogy meg fogom nézni, mert nekem Tom Cruise elég ellenszenves színész. Meg ha más a sztori, akkor lehet nem is segít. Nem tudom.
Amúgy nem hiszem, hogy egy másik vámpír megölése a szektán kívül tényleg büntetendő. Daciana is megölte az általa teremtett vámpírt. A filmről így nem tudok nyilatkozni, de akkor ezek szerint mások a szabályok. A sorozat világában nem hiszem, hogy a szekta szabályait szektán kívüli vámpírok követnék.
Amúgy Daciana a vámpír, akivel Romániában találkoznak, aki az elfuserált vámpírokat teremtette. Elvileg egy öreg vámpír, de öngyilkos lesz Claudia és Louis szeme láttára. Ezután mennek csak Párizsba.
A könyvben is találnak elfuserált vámpírt az európai túra alatt, de Daciana nem tűnik fel.
Illetve az még eszembe jutott, hogy Lestatot nem ölték meg és tulajdonképpen megkegyelmeznek neki a sorozatban, mert kiküldik a testét a szeméttelepre, a patkányok közé. Ezt az első évadban Danial eléggé kihangsúlyozza, mert szerinte Louis így megint csalódást okozott Claudiának.
A vámpír, akit tényleg megölnek az Antoinette. Elégetik a krematóriumban. Ugyanakkor Antoinette létezése meg ellentétes a szekta szabályaival, hiszen Lestat meg sem teremthette volna. Habár ez igaz Louisra és Claudiára is.
Nem is nagyon tudták volna megölni lestatot.
Nekik nem mondta el, de lestat ivott akasa véréből és ha jól emlékszem mariuséból is, mielőtt New orleansba ment.
Így meg gyakorlatilag elpusztíthatatlan.
Kérdező azt írod: "Santiago nyomulása is elég egyértelmű."
Ez valahogy nem rémlik, vagy teljesen elkerülte a figyelmemet, de kire is nyomul pontosan? Vagy úgy értetted, azért, hogy Claudia és Louis "bűnhődjenek" meg Lestat megöléséért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!