Mi a véleményetek az Interjú a vámpírral előzeteséről? Jó sorozat lesz?
Nyilván nem a legjobb adaptáció, szóval azt nem is kérdezem. Szerintetek hű lesz Anne Rice szellemiségéhez?
https://www.youtube.com/watch?v=zUJzJxsA654
Nem feltétlenül volt fontosabb. Én olvastam interjút a denofgeeken a sorozat készítőjével és azt mondta, hogy azért változtatta meg a korszakot és Louis eredettörténetét, mert nem érezte elég kvalifikáltnak magát ahhoz, hogy azt a korszakot kezelni tudja.
A készítő egy fehér férfi és nem mer ezzel mit kezdeni, mert fél attól, hogy nem kap több munkát (szerintem). Ezért nem érinti a rabszolgaság témáját.
Claudia megváltoztatása lehet szintén hasonló kreatív döntés volt. Ha jól emlékszem a könyvekben Claudiát az is frusztrálja, hogy soha nem érezhette meg milyen a szerelem és a szex. Mert örökre egy kislány testébe van zárva, aki pedig beleszeret, az valószínűleg pedofil. Szóval ha a készítő nem mert a rabszolgaság témájához nyúlni, akkor nyilván problematikus neki az igazi Claudia személye is.
Én ezeket inkább olyan döntéseknek látom, amiket nem a trendek miatt hoztak, hanem azért, mert a csatorna, a készítő egyszerűen nem meri bevállalni.
Lehet persze mondani, hogy az agresszív politikai propagandák miatt nem merik megcsinálni az eredetit, de ők maguk nekem nem tűnnek politikai aktivistának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!