Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az online filmes oldalok hogy...

Kedves Vezető kérdése:

Az online filmes oldalok hogy tudnak működni legálisan ?

Figyelt kérdés

A jogi részét nem értem.

Az ember csinál egy saját oldalt, megannyi tenni való van vele, SEO, stb, de egy mezei blogba meg is kell gondolni mit rak az ember, ezek meg totál millió dolláros premier, mozis , netflixes, stb filmekkel vannak tele.

Van az a pénz amiért a google nem cseszeget, vagy hogy van ez ?

Köszi.

máj. 20. 18:44
 1/10 A kérdező kommentje:
*oldalAk
máj. 20. 18:45
 2/10 A kérdező kommentje:

Kiegészítendő:

A játékokkal teli oldalakat sem értem. Egyedül az Isozone-t tudom hogy megszüntették, de a többi viszonylag régóta jól megvan..

máj. 20. 18:48
 3/10 anonim ***** válasza:
32%

Linkrövidítők, videómegosztók között van olyan, ami kattintás után jutalékot fizet, ezeket több ezerszer nyitják meg. Az oldal fenntartási költsége alacsony, mert nem tárol semmilyen tartalmat, csak hivatkozásokat oszt meg.

Nem csinálnák, ha nem jönnének ki belőle nyereségesen.

máj. 20. 18:50
 4/10 A kérdező kommentje:

Ezt senki sem vitatta.

Nem is ez volt a kérdés.

máj. 20. 21:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Régebben pl blogoltam, iszonyat sokat szívtam a SEO val.

Semmit se kerestem, nem is azért írtam, de mindig küszködni kellett a Search Console al h egyáltalán megjelenjek.

Pl ezzel szemben meg ott vannak a

"film címe" teljes film magyarul keresések (ami önmagában jó SEO), találatok, oldalak.

Amik viszont kreatív tartalomgyártás helyett dollár millós jogsértéseket csinálnak, és ezzel pénzt is keresnek, nem keveset.

Bosszantó, nem vitás, de kérdésem mégis inkább arra irányul, hogy hogy működhetnek ezek az oldalak, amikor amit akar, azt azért eltakarítja a google ? Vagy van az a pénz amiért nem ?

Ha így talán érthetőbb a kérdés.

(És most tökmindegy hol van a tárhely, a streaming minőségű link-oldal is jogsértő)

máj. 20. 21:29
 6/10 anonim válasza:

Technikailag magát az anyagot nem tárolja a webhely. Egy röviditett linken keresztül elvisz egy külső lejátszóra ahol nem igen foglalkoznak a joggal. így jogilag nem sért törvényt az meg hogy linkekkel van teli az oldal az egy dolog a hatóságok amiatt nem lőhetik le...

A torrent is ilen. Magát a filmet nem tárolja csak a torrent fájlt, amit a világon valaki más mezei gépe tart életben (vagy szerver) maga a torrent fáfjl nem tiltott, igy jogilag az sem büncselekmény.

júl. 1. 23:02
 7/10 anonim válasza:

"(És most tökmindegy hol van a tárhely, a streaming minőségű link-oldal is jogsértő)"

Akkor már az is jogsértő, ha egy random youtube videót kilinkeltem a webhelyemen, hiszen a tulajjal nem beszéltem hogy megtehetem e. A jogot általában az kezeli aki az adott videóanyagot fizikálisan tárolja. Pl a TV2Play a különböző műsorokat. Sőt hamár jognál tartunk, az is jogsértő ha kettő szerverem van. Már az jogsértő ha csak megpingelem egyiket a másikról mert engedélyt azt nem kaptam :D

Ezek a jogok egyes részen ugy tultolták hogy már-már senki se veszi komolyan őket bizonyos részen felül. (pl pingelés)

júl. 1. 23:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Jó, de Én dollár milliós filmek ezréről beszélek, hogy az ok. A Google nek, hogy fent van minden film, zene, játék ingyen.

De ha Én beteszek egy zenét a videóm alá, mert szerintem illik alá, és nem azért mert Én csináltam a zenét, akkor már kapom az üzenetet hogy hello hello, figyelj má'oda'..:)

De pl az Online Filmek, az teljesen korrekt. :)

júl. 1. 23:22
 9/10 anonim válasza:

#8 Az online Filmek többsége még mindig linkel, nem felhasznál és nem tárol.

Te ha készitesz egy tartalmat, eldöntheted ki hol használhatja azt fel.

Ha valaki azt szeretné hogy ne használd fel akkor arról mint videómegosztónak kell gondoskodnia mert az anyagot ő tárolja. De a filmek is ilyenek. Amik nem multak el 30 évesek és felteszed youtubera feltehetőleg eltakaritja a google.

"Jó, de Én dollár milliós filmek ezréről beszélek, hogy az ok. A Google nek, hogy fent van minden film, zene, játék ingyen."

Megfogalmazom másként, a googlenak az ok hogy a 16 éves tesóm rákereshet szexuális tartalmú videókra a, xxx szó beirásával?

Én azt gondolom hogy jogilag azt hogy a 16 éves tesőm erre rákeres az nem büntény, más kérdés ha meg is néz egy ilyen videót. A neten nehéz ellenőrizni az életkort vagy bármi más adatot, akkor mégis mért listázza a google?

2 válasz:

1. Bevétel

2. A linkek jogilag nem tiltottak.

júl. 1. 23:31
 10/10 anonim válasza:
plusz a jog országonként eltérhet, ezért lehetséges az hogy a kínai és orosz tárhelyekről nem takaritjék el, mert az adott országban nem jogsértő.
júl. 1. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!