Melyik ősrégi magyar film ez?
Gyerekkoromban volt a TV-ben, nem tudom a címét. Valami hapsik várakoztak kinn egy városon túl, és arra vártak, megkondulnak-e a harangok, mert ha igen, egyiknek a szerelme megházasodott valaki mással. Megkondultak a harangok, se nem azért, mert máshoz ment a nője, hanem azért, mert eltűnt (elszökött) és jelzést adtak le, hogy keresni kell.
De amúgy B kérdés, rémlik egy olyan film is, amiben mindig meghal a pap vagy bíró, egyik úgy hogy a sírkő rádől a székéren.
B kerdes: a fekete varos
Az a t nem tudom
"Gergely is követi Évát Gyalu várába, ahol megérkezésekor tudja meg, hogy szerelme éppen házasodni készül a királyné akaratából. Vicuska – a Fürjes Ádámmal való tánca után –, megszökik az esküvőről, és csatlakozik a Bálint úr kiszabadítására induló csapathoz." - Tuti ez az! :D
A B leírása nem ilyen részletes Wikipédián, így nem tudom ellenőrizni. Na majd megnézem ezeket, én tudok régiségeket nézni, múltkor vetítettem le a Tenkes kapitányát férjemnek, nem ismerte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!