Ha máshogy alakult volna a Trónok harca befejezése, akkor kiket láttál volna szívesen a trónon?
Hát mihez képest?
Ha stabilitásra nézzük, akkor ideális esetben valaki higgadt és egészséges.
Az az akárhány generáció beltenyésztés nem lesz jó a királyságnak. Elmebetegek is, meg egy idõ után (legalábbis irl) sterilek is az ilyen emberek. Vagy õk, vagy az utódaik egy idõ után betegek lesznek.
Emiatt Jon, Dany, a Lannister ikrek és az õ gyerekeik kizárva. (De én elhiszen azt a headcannont, hogy az ikrek apja valószínüleg az öreg király, nem igazi Lannisterek)
Robin Arryn szintén elég nyomi, belõle se lett vopna erõs király, csak egy báb.
Gendry vagy Jon nem egy legitim utód, szóval egész életükben kavarnák a hátuk mögött a sz@rt, meg még a gyerekeik sem ismernék el. Ez nem vezetne stabilitáshoz.
Brienne világ életében utálta az udvari életet, szerintem õ belebetegedne a trónba. Nem lenne egy jó királyné, szerintem az önbizalomhiánya sokat romlana ha neki kéne bálokon meg ilyeneken megjelennie.
Yara ugyanez, jó katona, de báltermi dekorációnak meg sokgyerekes anyának nem való.
Sansa jó uralkodó lenne, egyrészt van esze a politikához, de a dolog ceremónia és közszereplés része is menne neki.
Bran igazából egy sokadik fiú, nem nevelték vezérnek vagy uralkozónak, szóval belõle is lehet báb. Az se segít, hogy mozgássérült, szóval nem biztos hogy egy csupa lépcsõ középkori (?) kastélyban és hadviselésben megállná a helyét. Béke idõben okés, de ha ki kell menni helyretenni az alattvalókat, az nem biztos.
De lehet jó király, igazából alig ismerjük meg, ezért volt getzi húzás õt megkoronázni.
Na akkor jól emlékszek hogy nem volt benne #9 :D
Ezeket akósza fejezeteket nem olvastam még, majd ha kijön könyv formájában.
Én annak drukkoltam volna, hogy a hét királyság ténylegesen hét királyság legyen, mint régen. Ezesetben: Sansa északon, Yara(/Asha) a Vas-szigeteken, az Arryn fiú a Völgyben, jobb híján Kevan nyugaton Tyrionnal (mivel őt sose fogadnák el királynak), mint segítő (bár Tywin jobb uralkodó lenne, de az ő halálát nem változtatnám meg), Margaery (őt életben hagynám) Síkvidéken, Edmure Tully a Folyóvidéken és Doran herceg (a könyvben egy sokkal érdekesebb és rendkívül inteligens karakter, aki még életben van) Dornban és Tommen (szintén életben hagynám) a Viharföldeken.
Én Daenerys-t nem hagynám trónra jutni (bár az egyik kedvenc karakterem). Egy diktátor hódító irányába tartott (főleg a sorozat vége felé), aki kinyírt mindenkit, aki szembeszegült vele. Megtartanám a megőrülős szálat, de jobban kibontanám és több játékidőt hagynék neki (akár évadokat). Azt is meghagynám, hogy Jon végezzen vele, viszont önszántából, nem azért, mert Tyrion követeli tőle. Utána Jont hagynám, hogy a falon túlra vonuljon számüzetésbe és ott legyen a szabad nép királya.
Csak ő sajna meghalt az 5. évadban.
Pedig szívesen megnéztem volna egy közös jelenetben Stannist, Danyt és Jont. Kár, hogy nem együtt harcoltak a mások ellen.
Akartam olyan opciót is írni, mint Shireen Baratheon, mint királynő és Rickon Stark, mint prince/king consort. De túl korán kiírták őket és már nem szerepeltek a 8. évadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!