Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Hogy adhatnának méltó befejezé...

Hogy adhatnának méltó befejezést az X-Aktáknak?

Figyelt kérdés

A sorozatban először az UFO észlelésekkel és elrablásokkal foglalkozó részek olyan rendes, "jelentéktelen", egymásba nem kapcsolódó történeteknek, eseteknek, epizódoknak tűntek, mint más, UFO-khoz és földönkívüliekhez nem kapcsolódó esetes részek (pl. szellemjárások, mutánsok vagy pszichopata gyilkosok). Ahogy a nyomozásba egyre jobban belemerült a két főszereplő, ők meg a nézők is rájöttek, hogy az UFO észlelések és elrablások nem egyedi, egymásba nem kapcsolódó jelenségek, epizódok, hanem egymással összefonódó és a sorozat gerincét, főcselekményét/történetét adó részek azok. Miután rájöttek a főcselekményt adó dologra, azután gyorsan befejezték a sorozatot 2002-ben (a sorozat szerint Mulder-t kirúgták, eljárás keretében halálra ítélték és ezért Scully-val lelépett Mexikóba). Volt 2008-ban egy mozifilm, abban Mulder-t felmentették és szó volt arról, hogy visszalép az FBI-hoz. A film azzal ért véget, hogy megoldották a problémás ügyet és levegőben lógott az FBI által adott lehetőség ...

A sorozat főcselekménye az volt, földönkívüliek inváziót akartak a Föld ellen, és az elrablások - észlelések az inváziójuk előkészületei voltak.

Direkt ebbe a fórumrészbe írtam a kérdésemet, remélhetőleg nem helyezteti át senki sem a "Szórakozás - Filmek, sorozatok" részbe. Azért ide írtam a kérdésemet, mert az említett fórumrészben nincsenek se X-Aktákat ismerők, se földönkívüliekkel foglalkozó emberek. Itt meg ugye többen vannak ilyen beállítottságú emberek.

2015. jan. 13. 14:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Kihagytam a kérdésleírásból, hogy időnként valamelyik főszereplő vagy a rendezők ígérgetik, hogy tenni fognak valamit a sorozattal, ez ihlette a kérdésemet.
2015. jan. 13. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a gyors befejezésnek olyan okai is voltak, hogy pl. David Duchovny (Mulder) már régebbóta unta a szerepet, nem akarta, hogy beskatulyázzák, váltani akart. Az utolsó évadokban már alig szerepelt, kb. lecserélték. És a sztori is kezdett kifújni, nehéz újabb csavart beletenni, miután minden kiderült. Valószínűleg úgy érezték az alkotók, hogy kihozták a sorozatból, amit lehetett. És ez sajnos nem csak alkotói kérdés, hanem gazdasági/marketing is. Talán úgy gondolták, a csúcson kell abbahagyni, és akkor a merchandise-zal még tudnak némi bevételt produkálni.

Egyébként próbáltak spinoff-ot csinálni belőle, a Millenium sorozatot, de nem lett akkora sikere.

2015. jan. 14. 08:28
 3/7 A kérdező kommentje:

Addigra kilőtték a témákat, de időközben termelődött egy-két új dolog (pl. NWO, Bilderbeg, Szabadkőművesek, mesterséges járványok, önmerényletek) és azalapján gyárthatnának egy harmadik és lezáró mozifilmet vagy nagyon utolsó évadot. Így ez az egész olyan, mintha a közepén szakadt volna félbe az egész.

https://www.youtube.com/watch?v=Ji7IKTDKvyA

2015. jan. 14. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy a sorozatbéli közvélemény tudja meg az igazságot és a rossz fiúk bukjanak le! Az emberiség fejlődését szolgáló találmányok kerüljenek elő és váljanak a köz hasznára! Esetleg a záró jelenetek játszódhatnának abban az időben amikor már minden a helyére került, pl van teleportáció, gondolatátvitel meg ilyesmi. De ne 10-20 évvel később játszódjon, mert az idegesítő lenne! Pár hónap alatt zökkenjen helyre az egyensúly a sorozatbeli világban, és egy boldogabb világot lásson a néző!
2015. jan. 19. 21:49
 5/7 A kérdező kommentje:

A kérdés írásakor kihagytam, hogy a készítők nem csak Mulder FBI-hoz való visszalépését hagyták levegőben lógva, hanem a földönkívüliek invázióját is. Szerintem azzal kellene legeslegelőször valamit kezdeni, s utána az általad felvázoltakkal.

A sorozatban az összeesküvők egy része elhalálozott, így azt félig-meddig megoldották a készítők.

Az elmúlt 3-4 napban először csak Gillian Anderson, utána meg a FOX is hivatalosan bejelentették, hogy az X-Aktákat "reboot"-olni, újraindítani fogják. Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak össze újraindítás alatt.

2015. jan. 19. 22:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Agyonlövik a F.B.I elnökét a Schully meg a Mulder és leszállnak az UFÓk budai várba
2015. jan. 19. 22:18
 7/7 anonim válasza:
Sokszor mondták már hogy újraindítják... ez szerintem megint csak marketing, néha beszélni kell róla, hogy éljen a franchise, foglalkozzanak vele, újra leadják a sorozatot a tvk, fogyjanak a dvdk... stb. ez nekik pénz.
2015. febr. 4. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!