Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért van az, hogy mostanság...

Miért van az, hogy mostanság nem nagyon készülnek már jó filmek?

Figyelt kérdés
2024. jan. 2. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Csak közlöm, hogy a fizetős streaming szolgáltatások elterjedésével elég sok torrent oldal szűnt meg."

Igen, így van, de nem tudom, ez min változtat. A mondandóm lényege az volt, hogy amikor a 2000-es években elkezdett terjedni a házimozi, azt megsínylették a mozik.

Akkoriban elindult egy trend, hogy a felnőttek egyre kevesebbet moziztak, ezért maradtak a tinik. Így a filmstúdiók elkezdtek a tinikre fókuszálni, ezért még inkább csak ők jártak moziba.

És igen: mivel kialakult egy fizetőképes, otthon ülő réteg, ezért nekik kitalálták a streaminget. Ahhoz meg a sorozat sokkal jobb műfaj, mert hosszabb időre köt oda, a sztorinak meg sokkal nagyobb mélységet lehet adnk.

Ha megnézed, abszolút ez látszik most. A moziban mennek a látványos, de iszonyú felszínes, hányásig lejátszott sablonokat villogtató brandek a tiniknek, a minőség meg átköltözött a sorozatokba: Trónok harca, Black mirror, meg mittudomén mik, amiket valaha elképzelni sem lehetett.

2024. jan. 2. 18:38
 12/15 anonim válasza:
Szerintem készülnek, csak öregszünk. Annyi féle filmet láttunk már, hogy nemigen tudnak újat mutatni, szóval semmi se elég jó már... Ha fiatalabbak lennénk, kevesebbet láttunk volna, minden új filmért lelkesednénk...
2024. jan. 9. 01:06
 13/15 Gyuri1961 válasza:

Kinek mi a jófilm? Ezt bővebben is ki kellene fejteni. A másik dolog a teljes mértékü nyugati eltolódás. A világ minden részén készül sok jó film de ezeket nem is emlitik sehol mert ebbe is belejátszik a politika. De maradjunk itthon. Jól megfigyelhető, hogy nállunk sok jó film készült régen.

Napjainkban szinte csak gagyik, utánzatok. Hihetetlen számomra, hogy a szocializmusban mekkora nagy hazafias történelmi filmek készültek, ma ebben a fejlett világban nem tudnának megcsinálni egy Egri csillagok kategóriájú filmet sem...

2024. jan. 9. 06:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Bizonyára ma is készülnek csak nem láttad.Egyébként régen is volt sok szemét fil, nem csak a maiakra jellemző.

Meg aztán az a személytől függ, hogy neki mi a jó film.Most z Oppenheimert teleaggatták dijakkal, de akit nem érdekel a tudósvilág, meg a történelem annak ez nagyon unalmas.Megnéztem, éerdekes volt, de nem egy " Titanik" látványfilm.

2024. jan. 9. 16:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Nekem az Oppenheimer egyáltalán nem tetszett.
2024. jan. 9. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!