Egy filmen miből látszik, hogy rossz a rendező?
Nem ott vannak a film hangsúlyai ahol kellene,elveszti a tempót/lendületét a film,rosszul vezeti a színészeket.
Eltéveszti a zsánert vagy az egész stílust.Üresjárat van benne ok nélkül.Gátlástalanul lenyúlja az elődöket,de nem főt hajt,csak utánoz.
Engem leginkább a lendület vesztés szokott irritálni.
Pl a tipikus rossz film a Jennifer teste című film.Végignézem és teljesen eldönthetetlen,mert a rendező sem döntötte el,hogy most vígjáték,horror,vagy sulis filmről van-e szó.Kuszaság az egész.
nemrég néztem meg egy filmet, és kb minden kritikában azt írták, hogy jó rendezővel kik.úrt jó film lenne, így meg csak simán jó, és nem értettem miért (egy kezdő rendezőpáros rendezte), mert nekem így is nagyon tetszett, és eddig azt gondoltam, a színészeken múlik, milyen lesz a film.
de úgy látszik, a rendező szerepe éppen olyan fontos. :)
köszi!
Az Alien,Predator filmek is nagyszerű példák lehetnek erre.
Az alap 4 Alien film jó,a két Prerador film is nagyszerű.
Aztán a avp 1-ben már vannak gyengeségek,főleg a sz@r női főszereplő választás,de még viszonylag jó film.
Aztán jött a avp 2.Na ez a film szerintem igazán a nézők és a rajongók leköpése,minden szinten.Ez minden idők egyik legrosszabb filmje.
Az új Predatorok film meg jól meg van rendezve,de a forgatókönyv egy fos.
Azért írtam ezeket a filmeket,mert a zsáner szinte ugyanaz benne,de mindet más rendezte ezért jól összehasonlítható a munkájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!