Ajánlanátok olyan horror/thriller filmet, amely nagyon félelmetes vagy brutális?
Egyre nehezebben találok olyan horrorfilmet, amely nem egy klisé halmaz, és tényleg félelmetes az atmoszféra. Ha csak brutalitásról van szó, az is előny, de ne legyen a film ostoba. Például ami nagyon tetszett:
-Midsommar
-Régi Insidious részek
-Örökség
-Abszolúr Favorit A ház amit jack épített, vagy Lars Von Triertől a Nimfomániás-
Gyakorlatilag a műfaj lényegtelen, de szeretnék egy feszült hangulatot, amely a film komolyságából fakad. Vagy brutális legyen, vagy félelmetes, vagy akár egy két órás elgondolkodtató film mint a Memento, vagy Vihar sziget. Nem is jut eszembe több példa. Olyan filmet néznék, amely egy intelligens ember számára is "félelmetes tud lenni".
Ördög (Devil) amerikai horror, 80 perc, 2010.
Nem egy brutális horror, amúgy sem vagyok oda a műfajért, de nekem tetszett egy jó' 10 évvel ezelőtt. Számomra feszültségkeltő volt.
Jákob lajtorjája (1990)
Videodrome
Angyalszív
A platform
A dolog (1982)
Sötét város
Elpusztíthatatlanok(1988)
Testrablók támadása
Fordul a kocka (2012)
Rádiusz (2017)
Szín az űrből
A sötétség fejedelme
A pokol bugyra
X
Az egészség ellenszere
Xtro
Tetsuo - Vasember
Tetsuo II: A testkalapács
A komputer gyermeke (Demon Seed)
Nekromantik
Inseminoid
Circle (2015)
Ez egy kamaradarab, egy érdekfeszítő "vetélkedőről". Nem horror, mégis ajánlom, mert eszembe jutott.
Nem mondom, hogy kihagyhatatlan, de ha komolyan nekiülsz, bizony magad is megítélheted majd magad!
Többször láttam. Először csak tetszett, de másodszor már igencsak elgondolkodtatott.
Ilyesmi film ez, kicsit alulértékeltnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!