Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Van olyan mozi az országban,...

Van olyan mozi az országban, ahol analóg filmről vetítik a filmeket?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy az IMAX az sajnos csak digitális.

De “sima” vetítés van analóg, ahol tényleg filmszalagról megy a vetítés?

(Főleg Budapest érdekelne, de ha csak máshol van akkor az is jöhet.)

2023. aug. 15. 14:22
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Nincs, túl körülményes és költséges lenne. Ma már egy pendriveről digitálisan olvassa a mozivetítő a dolgokat.
2023. aug. 15. 14:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez szomorú, irigykedve nézem hogy külföldön analóg módon is adják az Oppenheimert például. :(
2023. aug. 15. 15:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Olyan nagyon sok helyen Európában nem. Az IMAX gép hatalmas, a tekercs is nagyon nagy és nagyon súlyos. A kópia drága.
2023. aug. 15. 15:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja, nem csak imaxre gondoltam, az tudom hogy nincs. Ezt írtam is fent. Sima “normál” vetítés érdekelne.
2023. aug. 15. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudom, hogy a Bem Mozi szokott filmről is vetíteni.
2023. aug. 15. 17:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 Sajnos a legtöbb mozi ilyen, pedig megvan a maga hangulata, amikor 35mm-es filmről vetítenek, különösen régebbi filmeket.

Gazdagabb filmkultúrával rendelkező országokban gyakrabban előforduló.

Itthon sajnos olyan mozi is alig akad, ami klasszikus filmekre specializálódott.

Régebbi filmeket pedig csak elvétve adnak ki Blu-ray lemezen. Godard, Ozu, Tarkovsky, Bergman, Fellini, Varda itthon csak álom. Még moziban is csak ritkán látni a műveiket.

Hazánkban szívás filmrajongónak lenni...

2023. aug. 15. 17:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Egyébként ez is igaz, hogy sokszor nagyon szívesen megnéznék régebbi filmeket is moziban, de nagyon ritka az ilyesmi. (Ilyen téren nekem megfelelne digitálisan is. :D )

És a “régi” alatt azt értem hogy pár hónapnál régebbi. Pl a Top Gun 2-t tök szívesen újranézném moziban, de nem sok esélyem lesz rá… szóval nem is ilyen több évtizedes művészfilmekre gondolok…

2023. aug. 15. 17:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan mozi, ahol még akad analóg gép, de ahhoz analóg forrásanyagra is szükség van, azt meg manapság már nem nagyon küldik meg a moziknak a legújabb filmekből. Szóval inkább régi filmeknél fordul elő, hogy egy-egy vetítésre beizzítják a mozigépet, amúgy digitális vetítővel dolgoznak a művészmozik is.
2023. aug. 15. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!