Melyik lehet ez a (skandináv) film?
Általában én segítek itt másoknak, de most eszembe jutott egy film, amit olyan 25-28 éve láttam a tévében. Sok nem rémlik belőle sajnos, csak akkor eléggé megérintett a sztori vége.
Egy szép, szőke, vékony lány volt benne. Egy pici városban v. valami még kisebb településen (faluban) éldegélt, aztán egyszer elment onnét szerencsét próbálni a nagyvárosba, és mikor hazajött, akkor már szépen öltözködött, tehetős volt, és ebből mindenki azt hitte, hogy ott a nagyvárosban karriert csinált, de a film végén (talán mert utánajöttek keresni a nagyvárosból valami rossz arcok) az derült ki, hogy ott jobb híján tulajdonképpen örömlány lett, s ebből élt jól.
Szinte biztos vagyok benne, hogy svéd film volt, arra is megesküdtem volna, hogy Selma Lagerlöf írta az alapjául szolgáló könyvet, de a múltkor utánanéztem, és nem találtam ilyen történetű filmadaptációt az ő írásaiból. Szóval nem tudom... Lehet, hogy valamivel összefolyt már ez az emlék. Finn, dán v. éppen német filmet se zárok ki.
Lämna mej inte ensam (1980)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!