Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A star wars-ban a prófécia...

A star wars-ban a prófécia beteljesült?

Figyelt kérdés

A prófécia úgy szólt hogy egyensúly lesz az erőben. Mivel Vader megölte a jedik 99%át és maradt kb 5 így beteljesült, nem?

A másik kérdés pedig hogy Palpatine a 9. Rész után a legerősebb erőhasználó nem?

2023. jún. 18. 21:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
32%

Rosszul tudod, padavan.

A gonoszt olyasmi pl., hogy én odamegyek hozzád és megütlek ok nélkül. Ez a "gonosz".

Erre szükség van szerinted, hogy "egyensúlyt" teremtsünk?

Gonoszra nincs szükség. Az Egyensúly azt jelenti, hogy a mérleg mindkét tányérjában "jó" van.

2023. jún. 19. 21:56
 12/18 anonim ***** válasza:
46%
A jó az az egyik véglet. Ha csak az létezik, az definíciójából eredően ugyanolyan távol van az egyensúlytól, mintha csak gonosz létezne.
2023. jún. 19. 22:00
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

A jóságot nem lehet önmagában értelmezni csak a gonoszsággal szemben. Ne mérlegként képzeljétek el hanem úgy mint az érme két oldalát amik nem kioltják hanem okozzák egymást, ez az egyensúly.

A jediket is folyamatosan kísérti a sötét oldal és abban rejlik az erejük hogy ellenállnak neki.

2023. jún. 20. 00:50
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

Az Szürke Jedi Kódex az , ami legközelebb áll a valós egyensúly fogalmához

Nincs Sötét Oldal , nincs Világos Oldal

Csak Az Erő létezik

Mindent megteszek , amit kell , hogy fenntartsam az egyensúlyt

Az egyensúly az , ami összetart engem

Nincs fény , sötétség nélkül , de nem virágozhat az

A düh már békesség

A nyugalom már indulat

A káosz már rend

Én vagyok a láng táplálója , az egyensúly védelmezője

Én vagyok az utat megvilágító fáklya vivője

Én vagyok a láng őrzője , az egyensúly harcosa

Az egyensúly őrzője vagyok

Szürke Jedi vagyok

2023. jún. 24. 22:29
 15/18 KönyvmolyUraság ***** válasza:
0%

Én úgy értelmeztem magamban: mivan ha Rey a ,,megjövendölt" és ő fog egyensúlyt teremteni?

És mi lett? Megölte Palpatine-t. Úgyhogy szerintem egyensúly lett és bekövetkezett a prófécia csak nem Anakin-nal.

ápr. 4. 23:07
 16/18 anonim ***** válasza:
15# De miért hiszik azt, hogy azzal van egyensúly ha megölik az összes Sithet? Akkor lenne egyensúly ha egynelően lenne mondjuk 200 jedi és 200 sith vagy legalább is kevés eltéréssel nem azzal ha meghal az összes Sith és vagy 2000 jedi meg él
ápr. 5. 06:19
 17/18 KönyvmolyUraság ***** válasza:
23%
Rey nem az összeset ölte meg. Ő csak kinyírta a nagyapját.
ápr. 5. 06:22
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
Azért hiszik hogy akkor lesz egyensúly, mert a jedik úgy gondolják hogy a sötét oldal nem egy természetes része az erőnek hanem egy elkorcsosulása, deformitása. Szerintük akkor áll vissza a természetes rend az erőben és lesz egyensüly ha a sötét oldal (és annak a használói) teljesen eltűnik.
ápr. 5. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!