A star wars-ban a prófécia beteljesült?
A prófécia úgy szólt hogy egyensúly lesz az erőben. Mivel Vader megölte a jedik 99%át és maradt kb 5 így beteljesült, nem?
A másik kérdés pedig hogy Palpatine a 9. Rész után a legerősebb erőhasználó nem?
Rosszul tudod, padavan.
A gonoszt olyasmi pl., hogy én odamegyek hozzád és megütlek ok nélkül. Ez a "gonosz".
Erre szükség van szerinted, hogy "egyensúlyt" teremtsünk?
Gonoszra nincs szükség. Az Egyensúly azt jelenti, hogy a mérleg mindkét tányérjában "jó" van.
A jóságot nem lehet önmagában értelmezni csak a gonoszsággal szemben. Ne mérlegként képzeljétek el hanem úgy mint az érme két oldalát amik nem kioltják hanem okozzák egymást, ez az egyensúly.
A jediket is folyamatosan kísérti a sötét oldal és abban rejlik az erejük hogy ellenállnak neki.
Az Szürke Jedi Kódex az , ami legközelebb áll a valós egyensúly fogalmához
Nincs Sötét Oldal , nincs Világos Oldal
Csak Az Erő létezik
Mindent megteszek , amit kell , hogy fenntartsam az egyensúlyt
Az egyensúly az , ami összetart engem
Nincs fény , sötétség nélkül , de nem virágozhat az
A düh már békesség
A nyugalom már indulat
A káosz már rend
Én vagyok a láng táplálója , az egyensúly védelmezője
Én vagyok az utat megvilágító fáklya vivője
Én vagyok a láng őrzője , az egyensúly harcosa
Az egyensúly őrzője vagyok
Szürke Jedi vagyok
Én úgy értelmeztem magamban: mivan ha Rey a ,,megjövendölt" és ő fog egyensúlyt teremteni?
És mi lett? Megölte Palpatine-t. Úgyhogy szerintem egyensúly lett és bekövetkezett a prófécia csak nem Anakin-nal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!