Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A star wars-ban a prófécia...

A star wars-ban a prófécia beteljesült?

Figyelt kérdés

A prófécia úgy szólt hogy egyensúly lesz az erőben. Mivel Vader megölte a jedik 99%át és maradt kb 5 így beteljesült, nem?

A másik kérdés pedig hogy Palpatine a 9. Rész után a legerősebb erőhasználó nem?

2023. jún. 18. 21:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
17%
Azzal teljesült be hogy megölte Palpatine-t
2023. jún. 18. 21:49
 2/18 A kérdező kommentje:
Vader nem ölte meg Palpit.
2023. jún. 18. 21:59
 3/18 anonim ***** válasza:
28%
Akkor nem teljesült be
2023. jún. 18. 22:10
 4/18 anonim ***** válasza:
De, megölte, így "Palpi" meghalt.
2023. jún. 18. 23:02
 5/18 anonim ***** válasza:
81%

Ez az "Egyensúly az erőben" dolgot mindig is hülyeségnek tartottam, hisz egyrészt az Erő elviekben egy sima környezeti tényező, használni lehet jóra és rosszra is. Illetve milyen egyensúly az, amikor teljesen kiveszed az egyik, jelen esetben a sötét, oldalt?

Nekem az az alapelképzelésem a világukkal kapcsolatban, hogyha a jedik nem jöttek volna létre, és nem akartak volna kényszeredetten csak az általuk világos oldalnak tartott részen maradni, elnyomni minden érzelmüket, gyakorlatilag rabszolgává válni, akkor nem lenne sötét oldal és sithek sem. Ha felborult is az egyensúly, az csak is miattuk van.

2023. jún. 19. 09:44
 6/18 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként az új részek ismeretében valóban nem nagyon van értelme a profécianak. De szerintem mondjuk annyival meg lehet magyarázni hogy alapból nem volt igaz a prófécia, esetleg valaki meghamisította.
2023. jún. 19. 09:52
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a prófécia mindig is az egyik leggyengébb pontja volt a Star Warsnak. Gyakorlatilag bármit bele lehet magyarázni, hisz kb semmi nem kerül konkretizálásra róla. Nem tudjuk ki, mikor, miért jósolt ilyesmit, eleve nem tudjuk mit jelent az egyensúly, stb. Ha ugyanannyi sith van mint jedi, az egyensúly? Vagy ha nincsenek sithek, az az? Vagy ha se jedik, se sithek nem léteznek? És mi van a sima erőhasználókkal, akik se nem jedik, se nem sithek, rájuk vonatkozik-e a prófécia vagy sem?

Szóval abszolút szubjektív értelmezés kérdése, hogy van-e/volt-e egyensúly, és melyik pont volt az a történetben.

2023. jún. 19. 15:12
 8/18 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem közel sem a jedik és sithek számán múlik, Palpatine uralkodása idején aránytalanul elszabadult a sötét oldal, elég ha a diktatorikus rendszerre nézünk amit a Birodalommal kiépített plusz a korlátlan hatalmára.

Szerintem az is az egyensúly része hogy mivel a jedik harmóniában élnek az Erővel a sithek használják azt, vagy épp őket hasznája a sötét oldal, mivel az erejükkel visszaélnek és kimaxolják az életükben ezért nem is lehetnek halhatatlanok az Erőben. Emiatt szerintem az is el lett rontva hogy a jediknek tanulni kell az erőszellemmé válást

2023. jún. 19. 15:40
 9/18 anonim ***** válasza:
41%

Az Egyensúly nem azt jelenti, hogy a dzsedik és a szitek ugyanannyian vannak.

A szitek a gonoszságot képviselik. A "gonosz" annyit jelent, hogy az Egyensúly és mindenféle harmónia ellensége és rombolója.

Az Egyensúly valójában azt jelenti, hogy nincs gonosz, csak harmónia és béke van, és minden úgy működik, ahogy működnie kell.

Ennek ellentéte a Káosz, diszharmónia, amikor minden a feje tetejére áll, ez a Gonoszság.

Sztárvarszos értelemben tehát az Egyensúly annyit jelent, hogy nincsenek szitek, csak dzsedik, és az egész galaxisban béke, harmónia és jólét uralkodik.

Dárt Véder (születési néven Anakin Szkájvóker) éppen úgy hozta el az Egyensúlyt, hogy kinyírta a két megmaradt szitet: Palpatint és saját magát, mivel a ruhája nem volt szigetelve, és bekapta a 220-at.

2023. jún. 19. 21:44
 10/18 anonim ***** válasza:
63%
A gonosz ellentéte a jó, a káoszé a harmónia. Hogy pont ezek jelentenék az egyensúlyt, ez megintcsak egy önkényes belemagyarázás.
2023. jún. 19. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!