Mi a népszerűtlen film véleményeitek?
Én ezeket gondolom:
- A horror filmeknél van a legtöbb szar film arányában. Az a baj a horror kategóriával, hogy ahhoz hogy ijesztő legyen általában a főhősök mindig valami hülyeséget követnek el, vagy maga a történet vesz hülye fordulatot ami a történetet eléggé elrontja, ami szerintem azért mégiscsak a legfontosabb része a filmnek.
- Kill Bill egy eléggé felejthető film volt, legalábbis Tarantino többi filmjéhez hasonlítva.
Nagyjából ennyi jut eszembe jelenleg, de kíváncsi vagyok rá ti mit gondoltok.
#8 Az a baj hogy sokan a film adaptációkat csak az alapján ítélik meg, hogy mennyire követi a könyv cselekményeit. Ha így nézzük a dolgokat, akkor egyértelműen a filmek mindig rosszabbak lesznek az eredeti könyv verziónál. Szerintem az sokkal jobb megoldás, ha a film adaptáció direkt máshogy meséli el a történeteket, mert én úgy vagyok vele hogy ha a könyvet akarom olvasni azt fogom elolvasni.
Abban igazad van, hogy nem a film alapján kell a könyvet ítélni, de szerintem ez eléggé egyértelmű.
Steven Spielberg kétségtelenül tehetséges rendelkező, de a legtöbb filmje nem több, mint tisztes iparosmunka.
Peter Jackson legjobb filmje az 1992-es Hullajó, nem pedig A Gyűrűk Ura (ami egy film, nem pedig trilógia, hiába három részletben jelent meg).
Ha már szóba került A Gyűrűk Ura, akkor szerintem nem igazán lehet komolyan venni a filmet a túlzásba vitt humora miatt, ami sokszor kifejezetten bugyuta, sőt számtalan esetben az alkotói szándék ellenére is vicces. Persze ez nem jelenti azt, hogy rossz film lenne, sőt kifejezetten szeretem ezzel együtt (a könyvet még nem olvastam).
Ki nem állhatom a Star Wars és más nagy franchise-ok köré épült geek kultúrát.
Egy adaptációnak nem feltétlenül kell hűnek lennie az eredeti műhöz, inkább azt kell szem előtt tartani, hogy mi működik a filmvásznon. Ami papíron vagy színpadon jó, az nem feltétlenül lesz jó filmen is, így bizonyos mértékű változtatásokat mindenféleképpen eszközölni kell a médium sajátosságaira való tekintettel. (Itt megjegyezném, hogy szerintem a Sztalker és a Ragyogás is jobb filmben, mint papíron).
A franchise központú filmgyártás mostanra szinte teljesen kiölte kreativitást és egyediséget az amerikai filmiparból.
Az Orbán-rendszer nem azért képtelen értékelhető filmeket kitermelni, mert válságban van a magyar demokrácia (feltéve, ha ezt a rendszert még annak lehet nevezni) és a hatalom kurzusfilmek gyártásába öl milliárdokat, hanem azért, mert kontárok kezébe került a magyar filmszakma. Nézzük meg, hogy a szovjetek milyen filmeket adtak nekünk a 20-as és 30-as években. A magyar filmgyártás is jobb volt az előző rendszerben, olyan alkotókkal, mint Mészáros Márta, Fábry Zoltán, Jancsó Miklós, Bódy Gábor, Szabó István, Elek Judit és még hosszan lehetne sorolni. A csehszlovák filmművészet pedig még változatosabb és kísérletezőbb volt (legalábbis 68-ig).
A Mátrix filmek elképesztően buták, és irritálóak. A Wachowski nővérek pedig kifejezetten rossz rendezők.
Nem tudom, hogy mennyire népszerűtlen álláspont, de itthon azt tapasztaltam, hogy sokak szerint a Holtak hajnala remake jobb, mint a 78-as eredeti. Ízlésről nem vitatkozunk, de aki ezt állítja annak nincs igaza. Snyder egy teljesen üres és buta akciófilmmé silányította Romero mesterművét.
A horror filmek esetén nem a sztori az első (sőt a történet általánosságban nem is annyira fontos a filmek és az irodalom esetében, mint sokan gondolják/mondják), hanem a hangulatteremtés. Ha ez megvan, akkor már jó úton járnak az alkotók. Pl. a Rosemary gyermeke sem az elmesélt története miatt az egyik legjobb horrorfilm.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztosan van még pár.
#12-es vagyok.
Eszembe jutott még kettő.
Tarantino legjobb és legérettebb filmje a Volt egyszer egy... Hollywood.
Fincher mesterműve nem a Hetedik, a Harcosok klubja, hanem a Játsz/ma.
#11 Jól látod. Én annyival egészíteném ki, hogy alapvetően nem is lehet egy az egyben követni a könyvet, és azonos módon elmesélni a történetet, mert a két médium eltérő és más eszköztárral rendelkeznek (ezt sokan nem értik meg). Ezért annak sincs sok értelme, ha azt állítjuk, hogy jobb az egyik jobb mint a másik. Az összehasonlítás alapja csak az lehet, hogy melyik képes a saját médiumán belül magasabb szintet elérni, melyik alkotója vagy alkotói használják jobban a az adott nyelvet (a film is egy nyelv).
tegnapelőtt 17:11
Szóval az történik, mint a kalandfilmek, akciófilmek... mindegyikében?:O
Döbbenet!
James Wan filmeket nagyon túl értékelik. Nekem inkább komikus volt az összes. 'Úristen! Leesett a lámpa!
'Kinyílt a pinceajtó magától!
Most biztosan sokan elátkoznak, de inkább idétlenek, mintsem ilyesztőek.
Szeretem a feszültséget és a jump scare-et, de ezek egyikét sem hozták. Borzasztó nagy csalódás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!