Melyik a kedvenc holokauszt filmed? Miért?
Schindler listaja...ez az egyetlen amit kepes vagyok megnezni
Nem tudom miert.
Schindler listája, az Anne Frank filmek, Sorstalanság, A zongorista, A csíkos pizsamás fiú, Az ördög számtana.
Hogy miért? Mert szerintem ezek ütnek a legjobban, ezek adják át azt az érzetet, hogy milyen is voltak a 40-es évek. Amibe a mai nácik (pl.: Mi Hazánkos fasiszták) bele sem tudnak gondolni igazán.
Ahelyett, hogy megismételném, amit a többiek mondtak, hadd ajánljak még kettőt:
Az egyik a valószínűleg legelismertebb a témában, a Soá (1985), ami egy kilencórás dokumentumfilm. Nem mutatnak benne semmit, csak szemtanúk mesélnek róla, de az gyakran erősebb, mint a képek.
A másik nem igazán holokausztfilm: Szabó Istvántól a Szerelmesfilm (1970). Ebben van egy jelenet, ahol egy "túlélő" (színész) szintén elmeséli, mi történt vele.
Az élet szép - az egyetlen, ami tetszik. Szomorú, mégis "vidám", mert apuka próbálja azzá tenni, hogy a gyereke ne egy poklot lásson, hanem a "játékos oldalát" (amennyire teheti).
Nagyon szépen bemutatja a szülői szeretetet, hogy milyen módon igyekszik védeni a gyerekét, az önfeláldozást, pozitív értékeket...
Ez is van olyan jó mint a Schindler lUstája, szintén igaz történet alapján, Budapesten játszódik, egy csomó híres magyar színésszel (Cserhalmi György, Stohl András, Bezerédy Zoltán, Garas Dezső, Szacsvay László, Rudolf Péter, Ónodi Eszter, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!