Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Régi filmekben ezt hogy...

Régi filmekben ezt hogy csinálták?

Figyelt kérdés

Mikor még nem volt számítógépes grafika és hasonlók.

Van egy díszletszoba aminek az ablakán látszik a szemben ház teljesen életszerűen van olyan még az is látszik ha a ház előtt sétálnak emberek vagy fúj a szél és lengedezik a fa a szemben ház előtt

2023. jún. 6. 00:42
 1/5 TR75 ***** válasza:
67%
Vetítéssel, vagy greenbox-szal.
2023. jún. 6. 01:03
 2/5 anonim válasza:
Értem de konkrétan hogy lehetett ezt ennyire élethűen megcsinálni a 70-es években mintha tényleg az ablakon kinézve ott szemben egy ház lenne, még nagyjából a távolság is akkorának látszik?
2023. jún. 6. 01:10
 3/5 anonim válasza:

Utolsó vagyok pl miost néztem a Derricket ott az irodájuk ablakkal és ablakon túl ott a szemben épület felső emelete és teteje.

Engem is érdekel a kérdés válaszolni nem tudok ezért inkább én is kérdezek ha nem gond

2023. jún. 6. 01:12
 4/5 TR75 ***** válasza:
97%
Esetleg nem stúdiófelvétel, hanem létező épület létező szobájában forgattak.
2023. jún. 6. 02:03
 5/5 anonim ***** válasza:
96%

A régi filmeket legtöbbször valódi házakban, szobákban forgatták. Pl az Egri csillagokhoz is felépítették a várat, 5000 katona az tényleg 5000 ember volt, nem trükkfelvétel.

De már akkoriban is próbálgattak egyszerűbb megoldásokat. Pl tükrök, festett hátterek, optikai illúziók, stb. Nem vagyok szakértő, de láttam erről egy videót.

2023. jún. 6. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!