El tudná valaki magyarázni hogy a Forrest Gump miért olyan jó film?
Azért ilyen jó az átlaga, mert sok emberben ébresztett érzelmeket, gondolkodtatott el, inspirált stb.
Nézd meg pl. a Youtube-on a Retroshock csatornán KenytheOne már-már költői monológját, hogy számára mit jelentett a film
(Mit üzen Forrest Gump).
Először is. Ízlésen vitatkozni felesleges. Elég sokszor hallottam már negatív véleményt vagy inkább átlagosat a Forrest Gumpról, de többnyire azért, mert erős év volt az és sokan fájlalják, hogy nem a Ponyvaregény vitte el a legjobb film oscarját. Igazából meg is értem ezeket az embereket, mert SZERINTEM mindkét film zseniális.
Számomra a Forrest Gump volt az egyik első komolyabb film, amit láttam életemben. Azután is még milliószor megnéztem. Egy életutat mutat be, vannak viccesebb részei, vannak elgondolkodtató részei, drámai részei, igazából minden megvan benne, amit egy filmtől elvárnék és emelett baromi jól felépítették Forrest Gump karakterét. Együtt tudok vele érezni, át tudja adni a film a fájdalmát. Ikonikus jelenetekkel teletűzdelt film, amiket 30 év után is idéznek emberek.
Jó színészi alakítások vannak, tényleg nem tudnék semmibe sem belekötni. Számomra abszolút 10/10-es film.
De persze megértem, ha valakiből nen ezt váltja ki. Különbözőek vagyunk. Számomra is van nem 1 olyan film a top250-ben és a 30-ban is, amik nem annyira jöttek be.
Illetve még annyi, hogy attól függetlenül, hogy imdb-n előkelő helyen vam, ez nem reprezentálja az összes embert, aki látta a filmet. Tehát nem lehet kijelenteni, hogy a világ egyik legjobb filmje. Csak egy szűk réteg szerint. Mármint világszinten nézve szűk, mert persze sok értékelés van rajta. De más oldalon pedig sokkal hátrébb helyezkedik el. Ez ilyen. :) Én imádom.
1) Az IMDb alapvetően egy trendeken alapuló, amerikai oldal, csak azt mutatja, hogy a látogatói (akik javarészt 18-44 közötti amerikaiak) nagyon szerették a Forrest Gumpot, nekik ez generációs élmény is, hiszen a maga korában sikerfilm volt. Ahogy írták előttem is, a "jó" az alapvetően szubjektív ilyen esetben. Érdemesebb lehet esetedben szakmaibb oldalakat látogatni, mint amit 4-es is linkelt, de az átlagnéző nem szokta szeretni a művészfilmeket :)
2) Ezzel együtt a Forrest Gump jó film mind a közönség, mind a szakma szerint. Miért? Drámai, izgalmas, kalandos, vicces, nosztalgikus, megható, romantikus, szatirikus, vizuálisan kreatív és szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!