Valaki meg tudná magyarázni hogy felnőtt emberek miért szeretik a szuperhősfilmeket?
Én sem vagyok oda ezekért.Számomra valahogy olyanok mintha valami számítógépes játékról készült bemutató videók lennének.
De hát mindenkinek más az ízlése.Ha valakinek hányingere van mondjuk a pacalpörkölttől az sohasem fogja megérteni,hogy más meg miért van oda érte...
"Tényleg nem provokációnak szánom..."
Azért ennek ellenére is sikerült úgy megfogalmazd, hogy már-már hülyének nézed azt, aki szereti ezeket a filmeket.
Igazából nehéz erre választ adni, ez kicsit olyan, mint amikor azt mondja valaki, hogy nem szereti a csokitortát és 100-ból 99 ember kidülledt szemekkel visszakérdez, hogy MIII??? Szegény hogyan magyarázza ezt meg? :) Neki nem ízlik, neked igen. A filmek is ilyenek részben. Nehéz elmondani egy olyan embernek, akit egyáltalán nem fog meg, mert bármit írok/írunk neked nem ez lesz a meglátásod. Egyszerűen csak különbözőek vagyunk.
Én pl már gyerekkoromban is néztem szuperhősfilmeket. Pókember, X-men.
Megfogott a világa. Megfogott az is, ami a fantasy műfajnál is ugyanúgy jelen van, hogy bármit meg lehet valósítani.
Nem tudom, hogy szereted-e ezek közül valamelyiket: Harry Pottert, Gyűrűk ura, Star wars.
Valakinek ezek sem jönnek be, vagy éppen mind bejön.
Nagyon sokrétű ez a világ vagy formátum/műfaj, nem tudom pontosan hogyan nevezzem.
Pl az, hogy ott van Amerika kapitány, aki egy tök jó ember, de fizikailag gyengének született és ő belőle lesz az, aki. Hiába a nagy erő, nem élt vissza vele, ezért is lett méltó a mjölnirre (bár ez nem sokat mond neked gondolom).
Élvezem a látványt, a sztori itt is ugyanúgy megvan, mint bármelyik másik filmben, csak más köntösben. Thanost például nagyon jól felépítették. Ennyi szereplőt ráadásul zseniálisan vittek bele egy filmbe (bármelyik Bosszúállóo film), itt konkrétan a rendezők nagyon jó munkát végeztek még akkor is, ha sokan szidják ezeket a filmeket és nem hajlandóak elismerni.
Némelyik film vagy karakter kifejezetten vicces (de ez is erősen szubjektív).
Nem tudom mit írhatnék még. Én kedvelem a karakterek többségét és a szuperhősképességeket is bírom, ilyen típus vagyok.
Ennek ellenére meg tudom érteni, ha valakinek ezek inkább gyerekmesének tűnnek.
Szerintem pedig csak helyén kell kezelni. Én sem szeretem a horrort pl, de nem is fogom azt mondani senkinek, hogy mekkora baromság, nem is léteznek démonok, amik megszállják az embereket. Egyszerűen csak nem nekem való, ezt elfogadtam.
Nem tudom mit mondhatnék még, csak önismétlésbe fulladnék, de hidd el, hogy nem azon múlik az érettség, hogy valaki szereti-e a fantasyt meg a szuperhősfilmeket avagy sem.
Én is szeretem nagyon sok másik filmet és műfajt, ami szöges ellentéte ennek, ez nem az életkoron és az értelmi szinten, hanem az ízlésen múlik.
Kérlek, ne akarjunk felsőbbrendűnek tűnni.
Felnőtt vagyok és nem szeretek válogatás nélkül minden szuperhősös filmet.
Amik tetszettek és amiért:
Watchmen: Elképesztően jó sztori, noir hangulat, zseniális zenék.
Iron Man 1: Jó sztori, poénos, izgalmas, nincs túltolva.
Iron Man 2: Mickey Rourke (egyik kedvenc színészem)
Batman filmek (a Christopher Nolan rendezte sorozat): A hangulat, a batmobile, Heath Ledger Jokere
Amik nagyon nem jöttek be:
Captain Amerika, Avengers, Thor filmek: Zéró sztori, csak az éreztem, hogy muszáj még egy filmet kiadni, mert kell a bevétel. Azt se értem, hogy miért kell 50 különféle szuperhőst teljesen eltérő univerzumokból erőszakkal beletolni ugyanabba a sztoriba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!