Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valaki meg tudná magyarázni...

Valaki meg tudná magyarázni hogy felnőtt emberek miért szeretik a szuperhősfilmeket?

Figyelt kérdés
Nem akarok sznobnak tűnni, csak érdekel. Megnéztem párat, jóformán nézhetetlen kategória nekem. Persze látvány van meg CGI ezerrel. De el nem tudom képzelni hogy kiskamaszokonkívül ez valakinek hogyan tetszhet? Mégis mit ad ez a bárgyúság valakinek? Én tényleg próbálkoztam, jópárat megnéztem most felnőtt fejjel, valamit sokadik nekifutásra sikerült, a Bosszúállókat ki is nyomtam végleg kb. a felénél. Tényleg nem provokációnak szánom a kérdést, csak keresek valai magyarázatot. Vagy velem lehet a baj.

2021. dec. 25. 10:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

A tízes nagyon jót írt.

Nézd meg a Watchment, vagy a Tim Burton/Nolan féle Batmaneket.

Ezek a filmek elég komoly színvonalat képviselnek.

A többi tényleg elég gagyi.

2021. dec. 25. 13:36
 12/20 anonim ***** válasza:
92%

Amikor valaki emiatt háborog, sose értem, hogy miért hiszi azt, hogy az emberek csak egyfajta filmet szeretnek nézni, és sosem lépnek ki a komfortzónájukból?

Lehet, hogy ma Marvelt nézek, holnap pedig ha olyan kedvem van, valami nagyon durva, lélekromboló drámát. Ilyenkor mi van?

2021. dec. 25. 15:31
 13/20 anonim ***** válasza:
10%

Tim Burton Batmanjei a komoly színvonal? A többi pedig gagyi?

Hát ö....

2021. dec. 25. 15:55
 14/20 anonim ***** válasza:
84%
Nem akarsz sznobnak tűnni, de kérdésed-válaszaid alapján mégis annak látszol... mintha valamiféle ízlés és minőségbeli ellenőr lennél, aki pöffeszkedő módon lenézi azokat akik jól szórakoznak a blockbustereken. Többnyire bírom a szuperhős filmeket, Deadpool vagy Venom mindig jöhet, s a Bosszúállók is nagy kedvenc. S hogy ettől gyerekes lennék? Frászt! Az élet egyéb területein elég ha férfiasan helyt állok, s ha lazításként pár popcorn mozi befigyel, teszek rá kinek mi a véleménye róla. Régen rossz ha a bennünk élő gyermek eltűnik, kell hogy ott legyen az örök kalandor, a kém, a szuperhős, máskülönben az ember picit sótlanná válik.. Néha kell hogy a látvány beszippantson, hogy a fantáziám, lelkesedésem belóduljon, hogy az agyam eldobjam arra a másfél-két órára. Ez nem azt jelenti hogy csak erre a rétegre vagyok beállva, de nézek ilyeneket is. A klasszikusok mint a Casablanca, Ben-Hur, Észak-északnyugat,vagy az Elfújta a szél,vagy az 1960-as Az Időgép, megnézésével egyedül vagyok az ismerős körömben, pedig van köztük orvos és katona is. A fent említett Watchmen-t ha megvernének akkor sem tudnám megnézni, és a Nolan féle Batman sem nyűgöz le. Hogy miért? Mert nem vagyunk egyformák.
2021. dec. 25. 16:59
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem tartom magam műveletlennek. Rengeteget olvasok, sokféle műfajban, kifejezetten szeretem a klasszikus irodalmat, sokfajta zenét hallgatok, rendszeresen járok színházba és filmek terén is elég sokrétű az ízlésem (film noir, dráma, történelem, animáció stb...) Többek között szeretem a "szuperhősös" filmeket is, mert magával ragad a látványviláguk és kirángatnak a sokszor nyomasztó valóságból vagy stresszes hétköznapokból. Felnőtt koromra is szeretem a meséket és erre büszke vagyok. Sajnálom azokat, akik elveszítik a képességüket, hogy fenntartások és analizálás nélkül nézzenek végig egy filmet vagy olvassanak el egy könyvet, hogy pusztán a könnyed szórakozás legyen a céljuk, mert túl komolyan veszik magukat.

Akinek nem tetszik ne nézze, de azokat se ítélje el, akiknek ez szórakoztató, mert csak egy szűk látókörű ember von le messzemenő következtetéseket abból, hogy ki, milyen műfajú filmeket kedvel.

2021. dec. 25. 20:36
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell rajtuk sokat gondolkodni + vannak bennük szarkasztikus viccek amin néha lehet röhögni + látványosak + sokan voltak régen szuperhősmániások, amiből ha ki is nőttek volna amúgy, nem tudtak az előbb felsorolt 3 dolog miatt.

Ezen kívül szerintem a szuperhősfilmeket lehet a legjobban reklámozni; van belőlük ezerféle kis szirszar gyűjthető figuráktól kezdve szuperhősös pólókig minden, amit el lehet adni. Ha pedig valami reklámozva van, akkor nyilván nagyobb lesz körülötte az érdeklődés is.

2021. dec. 26. 18:13
 17/20 anonim válasza:
100%
Felnőtteknek a gyerekes filmek egyfajta kizökkenés a felelősségteljes hétköznapokból, kikapcsolódás, nosztalgia. Hiába hogy kinőtték már, de visszavágyhatnak egy szertelenebb életszakaszuk atmoszférájába.
2021. dec. 29. 13:03
 18/20 anonim ***** válasza:

Ez kb olyan kaliberű kérdés, hogy mások miért szeretik a zöld színt, mert szerinted csúnya.

Még jó, hogy különbözőek vagyunk és mindenkinek más tetszik.

Továbbá szerintem attól még, hogy a "szuperhősös" filmek célközönsége valószínűleg az ifjúság és a fiatal felnőttek, a gyerekek és idősebbek is ugyanúgy szórakozhatnak rajta, mindenkinek mást mond ugyanaz a film, más lesz az üzenete, "más jön át" attól függően, hogy kinek milyen élettapasztalatai vannak. Lehet, hogy neked gyerekes, de valakinek meg teljesen mást üzen. Ez van.

Szerintem az egy primitív rálátás, ha ezeket rögtön gyerekes, éretlen kiskamaszoknak szóló bárgyúságnak tituláljuk. És természetesen veled sincsen semmi baj, hogy nem tetszenek ezek a filmek. Ilyen az ízlésed. Ennyi.

De aztán ki tudja, lehet tényleg csak én vagyok egy éretlen, gyerekes jogász, aki esténként minden gond nélkül tart egy Marvel maratont :)))

2021. dec. 29. 16:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Kérdező ha neked nem tetszenek ezek a képregényes szuperhősös filmek akkor nem kell megnézni ha te gyerekesnek tartod pedig egyáltalán nem gyerekesek ezek nem mondta senki hogy kötelező nézni.
2021. dec. 30. 14:39
 20/20 anonim válasza:
24%
Nem tudom olvasod-e még, de én is teljesen ezen a véleményen vagyok, mint te. Nem értem felnőtt ember miért nézi
2023. ápr. 1. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!