Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Star Wars vs Star Trek?

Star Wars vs Star Trek?

Figyelt kérdés

melyik nyerne? Tegyyük fel, hogy az egész galaxis és a másik galaxisbeli ismert lények is összefognak az ellenség ellen.

SW: Birodalom, második Halálcsillag még élő Jedik, Palpatine, Vader, Yuuzhan Vongok...

ST: Föderáció, Domínium, Borg, romulánok, Klingon birodalom...

Abeloth, Q, mortisi istenek, erő papnői NEM SZEREPELNEK!

#Star Wars #harc #Darth Vader #Star Trek #Abeloth #Yuuzhan Vongok
2023. máj. 24. 18:11
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
61%
Sehol sem írták, hogy lézer.
2023. máj. 24. 22:10
 32/58 Mojjo ***** válasza:
22%

@31: Pedig azt mondtad, hogy tudsz olvasni. De akkor újra, amit már egyszer beidéztem:

"A turbolaser was a powerful variant of the laser cannon"

és

"Laser cannons were powerful laser weapons"

Kell további segítség az értelmezésben?

Amúgy az a vicc az egészben, hogy ha épp az ragadt volna be neked, hogy ezek lézerfegyverek, nekem meg az, hogy plazmafegyverek, a teljes vita pöccre ugyanígy zajlott volna, és pont ugyanígy, pont ugyanezekkel a szavakkal hadakoznál csak épp amellett, hogy az márpedig lézer. Mert nem az a probléma forrása, hogy mit írnak, hanem az, hogy sajnálatosan nem tudod feldolgozni a leírtakat, tökmindegy mi az.

2023. máj. 24. 22:15
 33/58 anonim ***** válasza:
69%

Hogyne pistike, persze.

"Laser cannons operated on similar principles as blasters and blaster cannons - they used energy-rich gas to induce light which would then be concentrated into high-energy beams and fired - but they could be more powerful and have a greater range. They were the dominant weapon of the galaxy, with a variety of different models mounted on both civilian and military vehicles and vessels."

És akkor menjünk tovább a sugárvetőkre:

"A blaster,[2] also called a gun,[3] was any type of ranged weapon that fired bolts of intense plasma or particle-based energy, often mistaken for lasers.

...

Operating under the same principles as laser weaponry and firing at least partially by means of magnetic induction, blasters converted energy-rich gas to a glowing particle beam that could pierce and melt through targets."

2023. máj. 24. 22:19
 34/58 Mojjo ***** válasza:
33%

@33: Szuper, ugyanis a valós, tényleges lézer konkrétan ez:

"Laser cannons operated on similar principles as blasters and blaster cannons - they used energy-rich gas to induce light which would then be concentrated into high-energy beams and fired"

A lézerben - akár - gázok elektronjait gerjesztik, kényszerítik magasabb energiaállapotba, majd amikor ezek az elektronok visszaugranak az alapállapotba, a két energiaszint különbségének megfelelő energiájú fotont sugározzák ki. A leírásban a foton a "light" ugyanis a fény kvantumjai a fotonok. Ha egy leírás azt mondja, fényt indukálunk és abból nagyenergiájú energiasugarakat hozunk létre, az kérlek maga a lézer.

Elhiszem, hogy ehhez valós világbeli ismeretek is kellettek volna. De azért a fény szó gyanús lehetett volna neked is.

És igen, látom a további leírást. Ami - kapaszkodj meg - nagyon nem lézer. Szerintem sem. És ennyi, ellentmond magának a leírás. Ezt magyarázom szerintem már órák óta. Mondjuk azt nem értem, minek, ha úgysem akarod felfogni.

2023. máj. 24. 22:27
 35/58 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem felesleges erről vitázni, valószínűleg annakidején mikor George Lucas megírta ezt a sztorit, nem rendelkezett elegendő tudással vagy idővel hogy pontosan kidolgozza a fegyverek működési elvét, a popkultúrában lehetséges hogy akkor még elképzelhetőnek tartottak egy, a filmben látható lezerfegyver létrehozásának lehetőségét, később ahogy fejlődött a tudomány a rajongók meg az írók hozzáraktak ezt azt, amitől nyilvánvalóan ellentmondások keletkeznek. Nem véletlen hogy nem Sci-fi, sőt, a Star Trek elvileg az, mégis vannak benne nyilvánvalo badaraágok, mint a 82 csillagaszati egység atmérőjű objektum, ami föld körüli pályára állt.

Kicsit most olyanok voltatok mint a Galaxy Questben vitatkozó rajongók a film elején. :)

2023. máj. 24. 23:46
 36/58 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként egyik sem győzne, max hidegháború lenne az idők végezetéig, ahogy a földön is az van Oroszország és az Egyesült Államok között.
2023. máj. 24. 23:47
 37/58 anonim ***** válasza:
66%

Q vagyok!

Kérdező nincs beleszólásod én nyertem!

2023. máj. 25. 05:27
 38/58 Hintalow ***** válasza:
95%

Hát mondjuk a Trekki univerzumban is vannak elég durva dolgok, még ha maga a föderáció nem is túl harcias.

Megnézném, hogy a Star Wars-i birodalom (vagy bárki onnan) mit kezdene azzal, ha mondjuk nagyerejű bombákat teleportálnának be a hajók stratégiai pontjaira. (SW-ben tudtommal kvázi nem létezik a teleport)

Amúgy a válasz az, hogy a WH40K Imperium nyerne, ha beszállna a buliba :D

2023. máj. 25. 14:40
 39/58 anonim ***** válasza:
100%
#38 a teleport általában nem hatol át a pajzson, amivel felszerelnék nyilván az összes hajót.
2023. máj. 25. 15:06
 40/58 Hintalow ***** válasza:
44%
De milyen pajzson? Oké a Trekki univerzumban használt pajzsokon, vagy a SW-i jó ég tudja milyen elven működő pajzsokon, ahol teleportról soha nem is hallottak?
2023. máj. 25. 15:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!