Star Wars vs Star Trek?
melyik nyerne? Tegyyük fel, hogy az egész galaxis és a másik galaxisbeli ismert lények is összefognak az ellenség ellen.
SW: Birodalom, második Halálcsillag még élő Jedik, Palpatine, Vader, Yuuzhan Vongok...
ST: Föderáció, Domínium, Borg, romulánok, Klingon birodalom...
Abeloth, Q, mortisi istenek, erő papnői NEM SZEREPELNEK!
@31: Pedig azt mondtad, hogy tudsz olvasni. De akkor újra, amit már egyszer beidéztem:
"A turbolaser was a powerful variant of the laser cannon"
és
"Laser cannons were powerful laser weapons"
Kell további segítség az értelmezésben?
Amúgy az a vicc az egészben, hogy ha épp az ragadt volna be neked, hogy ezek lézerfegyverek, nekem meg az, hogy plazmafegyverek, a teljes vita pöccre ugyanígy zajlott volna, és pont ugyanígy, pont ugyanezekkel a szavakkal hadakoznál csak épp amellett, hogy az márpedig lézer. Mert nem az a probléma forrása, hogy mit írnak, hanem az, hogy sajnálatosan nem tudod feldolgozni a leírtakat, tökmindegy mi az.
Hogyne pistike, persze.
"Laser cannons operated on similar principles as blasters and blaster cannons - they used energy-rich gas to induce light which would then be concentrated into high-energy beams and fired - but they could be more powerful and have a greater range. They were the dominant weapon of the galaxy, with a variety of different models mounted on both civilian and military vehicles and vessels."
És akkor menjünk tovább a sugárvetőkre:
"A blaster,[2] also called a gun,[3] was any type of ranged weapon that fired bolts of intense plasma or particle-based energy, often mistaken for lasers.
...
Operating under the same principles as laser weaponry and firing at least partially by means of magnetic induction, blasters converted energy-rich gas to a glowing particle beam that could pierce and melt through targets."
@33: Szuper, ugyanis a valós, tényleges lézer konkrétan ez:
"Laser cannons operated on similar principles as blasters and blaster cannons - they used energy-rich gas to induce light which would then be concentrated into high-energy beams and fired"
A lézerben - akár - gázok elektronjait gerjesztik, kényszerítik magasabb energiaállapotba, majd amikor ezek az elektronok visszaugranak az alapállapotba, a két energiaszint különbségének megfelelő energiájú fotont sugározzák ki. A leírásban a foton a "light" ugyanis a fény kvantumjai a fotonok. Ha egy leírás azt mondja, fényt indukálunk és abból nagyenergiájú energiasugarakat hozunk létre, az kérlek maga a lézer.
Elhiszem, hogy ehhez valós világbeli ismeretek is kellettek volna. De azért a fény szó gyanús lehetett volna neked is.
És igen, látom a további leírást. Ami - kapaszkodj meg - nagyon nem lézer. Szerintem sem. És ennyi, ellentmond magának a leírás. Ezt magyarázom szerintem már órák óta. Mondjuk azt nem értem, minek, ha úgysem akarod felfogni.
Szerintem felesleges erről vitázni, valószínűleg annakidején mikor George Lucas megírta ezt a sztorit, nem rendelkezett elegendő tudással vagy idővel hogy pontosan kidolgozza a fegyverek működési elvét, a popkultúrában lehetséges hogy akkor még elképzelhetőnek tartottak egy, a filmben látható lezerfegyver létrehozásának lehetőségét, később ahogy fejlődött a tudomány a rajongók meg az írók hozzáraktak ezt azt, amitől nyilvánvalóan ellentmondások keletkeznek. Nem véletlen hogy nem Sci-fi, sőt, a Star Trek elvileg az, mégis vannak benne nyilvánvalo badaraágok, mint a 82 csillagaszati egység atmérőjű objektum, ami föld körüli pályára állt.
Kicsit most olyanok voltatok mint a Galaxy Questben vitatkozó rajongók a film elején. :)
Q vagyok!
Kérdező nincs beleszólásod én nyertem!
Hát mondjuk a Trekki univerzumban is vannak elég durva dolgok, még ha maga a föderáció nem is túl harcias.
Megnézném, hogy a Star Wars-i birodalom (vagy bárki onnan) mit kezdene azzal, ha mondjuk nagyerejű bombákat teleportálnának be a hajók stratégiai pontjaira. (SW-ben tudtommal kvázi nem létezik a teleport)
Amúgy a válasz az, hogy a WH40K Imperium nyerne, ha beszállna a buliba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!