Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Filmek, amik megváltoztatták...

Filmek, amik megváltoztatták az életeteket? Amire azt mondtátok, hogy na ez 10 pont!

Figyelt kérdés

Általában egyszer nézek meg egy filmet, így olyanokat keresek amiket eddig néztem, amiken még hetekig gondolkodtam, megváltoztatta az életemet. Nekem ezek olyanok amiken néha sírok is. Tehát nem épp vígjátékokra gondolok.

Pár példa:

-Adaline varázslatos élete

-A segítség

-Az ember, akit Ottónak hívnak

-A kezdő

-Finch

-Oxigén

-Váratlan szépség

-Sodródás

-Ha eljön Joe Black

-Halálsoron

-A remény rabjai

És legyen egy mese is: Lelki ismeretek :)

2023. máj. 21. 03:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
11%
Megváltoztatta az életedet egy amerikai hülye film? Szar lehet neked. Mi változott egy film megnézése után? Például a Remény rabjait megnézted, és utána munkahelyet váltottál? Vagy mi?
2023. máj. 21. 04:32
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha eljön Joe Black 😀 És végül eljött hozzád? 😀
2023. máj. 21. 05:08
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

1) Rengeteg olyan film van, amelyek segítenek metafizikai síkra terelni a világlátásomat, ahol a filmek rávilágítanak az életen túli dolgokra. Pl.:

- Ember a felvevőgéppel

- A vihar kapujában

- Ének az esőben

- Andrej Rubljov

- Persona

- 2001: Űrodüsszeia

- A tükör

- Apokalipszis most

- Sztalker

- A sötétség útja

2) Vannak a humanista beállítottságú filmek, amelyek segítenek a helyes értékeket szem előtt tartani. Pl.:

- Türelmetlenség

- Az utolsó ember

- Nagyvárosi fények

- Az élet csodaszép

- Biciklitolvajok

- Késő tavasz

- Mindent Éváról

- Totoro

- Közelkép

- Csihiro szellemországban

2023. máj. 21. 05:35
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az egy értelmes választ kedves utolsó, a kötekedőket pedig sajnálom, hogy nem tudjátok ertékelni ezt….de igazából ez nem az én problémám
2023. máj. 21. 05:40
 5/17 anonim ***** válasza:
43%
Harry Potter, A Titok, Békés harcos útja, A Karib-tenger kalózai, Télapu
2023. máj. 21. 06:26
 6/17 anonim ***** válasza:
80%

Szentjánosbogarak sírja

Születésnap

2023. máj. 21. 07:19
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

Az életemet nem változtatta meg semmi, legalábbis szerintem semmi nem volt ekkora hatással rám, de az biztos, hogy vannak olyan alkotások, amik nem csak önmagukban hordoznak értéket, hanem ha jó pillanatban kapja el az embert 1-1 film vagy sorozat, akkor befolyásoló tényező lehet. Akár tudat alatt is, amiről ugye nem tudunk, csak sejtjük, hogy köze lehetett az adott alkotásnak ahhoz, hogy esetleg valamit máshogy látunk, máshogy gondolunk a való életben ezután.

Leginkább a Lost sorozat, ami hatással volt rám. Filmek közül nehéz lenne kiemelnem bármit is. Talán a teljesen idegenek.

2023. máj. 21. 11:12
 8/17 anonim ***** válasza:
12%
Kérdező elég nagy baj, ha a világlátásodat egy amerikai dollármilliomosok által finanszírozott film határozza meg. Sajnos a birkáknak, mint amilyen te is vagy, ennyi is elég. Ezért van annyi LMBTQSTB film mostanában, mert azzal akarnak befolyásolni.
2023. máj. 21. 11:28
 9/17 anonim ***** válasza:
89%

Olyan szánalmas vagy. Vannak olyan filmek, amiknek komoly mondanivalója van. Ilyen pl. A Titok vagy a Békés harcos útja című filmek. De hasonló a Boldogság nyomában és a Rocky-filmekben is hangoztak el motiváló gondolatok.

Nálam pl. A Karib-tenger kalózai azért változtatta meg az életemet, mert utána elkezdtem érdeklődni eziránt a világ iránt, és most nagy álmom teljesült, hogy eljutottam a Karib-tengerhez, azon belül is Saona-szigetére.

Tehát eléggé együgyű, beszűkült látásmódra vall, ha azt hiszed, hogy csak a mostani LMBTQ-s negatív irányba lehet fejlődni.

Egyébként pedig pont magadból indultál ki. Az egész kommented egy merő negatívum, amilyen te magad vagy.

2023. máj. 21. 11:53
 10/17 anonim ***** válasza:
96%
A Platform c. film nekem a mai napig nagyon erős hatással bír. Amikor először láttam, hetekig nem tértem magamhoz lelkileg. De kinek mi.
2023. máj. 21. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!