Filmek, amik megváltoztatták az életeteket? Amire azt mondtátok, hogy na ez 10 pont!
Általában egyszer nézek meg egy filmet, így olyanokat keresek amiket eddig néztem, amiken még hetekig gondolkodtam, megváltoztatta az életemet. Nekem ezek olyanok amiken néha sírok is. Tehát nem épp vígjátékokra gondolok.
Pár példa:
-Adaline varázslatos élete
-A segítség
-Az ember, akit Ottónak hívnak
-A kezdő
-Finch
-Oxigén
-Váratlan szépség
-Sodródás
-Ha eljön Joe Black
-Halálsoron
-A remény rabjai
És legyen egy mese is: Lelki ismeretek :)
1) Rengeteg olyan film van, amelyek segítenek metafizikai síkra terelni a világlátásomat, ahol a filmek rávilágítanak az életen túli dolgokra. Pl.:
- Ember a felvevőgéppel
- A vihar kapujában
- Ének az esőben
- Andrej Rubljov
- Persona
- 2001: Űrodüsszeia
- A tükör
- Apokalipszis most
- Sztalker
- A sötétség útja
2) Vannak a humanista beállítottságú filmek, amelyek segítenek a helyes értékeket szem előtt tartani. Pl.:
- Türelmetlenség
- Az utolsó ember
- Nagyvárosi fények
- Az élet csodaszép
- Biciklitolvajok
- Késő tavasz
- Mindent Éváról
- Totoro
- Közelkép
- Csihiro szellemországban
Szentjánosbogarak sírja
Születésnap
Az életemet nem változtatta meg semmi, legalábbis szerintem semmi nem volt ekkora hatással rám, de az biztos, hogy vannak olyan alkotások, amik nem csak önmagukban hordoznak értéket, hanem ha jó pillanatban kapja el az embert 1-1 film vagy sorozat, akkor befolyásoló tényező lehet. Akár tudat alatt is, amiről ugye nem tudunk, csak sejtjük, hogy köze lehetett az adott alkotásnak ahhoz, hogy esetleg valamit máshogy látunk, máshogy gondolunk a való életben ezután.
Leginkább a Lost sorozat, ami hatással volt rám. Filmek közül nehéz lenne kiemelnem bármit is. Talán a teljesen idegenek.
Olyan szánalmas vagy. Vannak olyan filmek, amiknek komoly mondanivalója van. Ilyen pl. A Titok vagy a Békés harcos útja című filmek. De hasonló a Boldogság nyomában és a Rocky-filmekben is hangoztak el motiváló gondolatok.
Nálam pl. A Karib-tenger kalózai azért változtatta meg az életemet, mert utána elkezdtem érdeklődni eziránt a világ iránt, és most nagy álmom teljesült, hogy eljutottam a Karib-tengerhez, azon belül is Saona-szigetére.
Tehát eléggé együgyű, beszűkült látásmódra vall, ha azt hiszed, hogy csak a mostani LMBTQ-s negatív irányba lehet fejlődni.
Egyébként pedig pont magadból indultál ki. Az egész kommented egy merő negatívum, amilyen te magad vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!