Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » FILMET illetve filmeket...

FILMET illetve filmeket hogyan lehet jól "felfedezni"?

Figyelt kérdés
Ha csak találomra kattintok rá a Videa-n akkor 100-ból nulla. Ha kedvenc színészre vagy rendezőre nézem, ott se sokkal jobb a helyzet.

2023. ápr. 28. 23:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább úgy, ha megnézed őket.
2023. ápr. 29. 00:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Filmlistát keresek, csak az IMDB pontszámai és listái amiket eddig nézegettem
2023. ápr. 29. 00:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Torrentben van ilyen hogy "hasonló filmek" talán még ez volt eddig a legjobb
2023. ápr. 29. 00:26
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

Hagyd az imdb pontszámot,az semmit sem jelent!

A torrent pedig illegális!

Rendező, illetve téma alapján válogass. Úgy lehet igazi gemekre akadni.

2023. ápr. 29. 06:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem vaktában a legjobb. Ha rákeresel valamire, akkor már vannak elvárásaid és azok könnyen csalódáshoz vezethetnek. Ha bármilyen előzetes infó nélkül állsz neki egy filmnek, akkor viszont elvárások híján mindenképpen felülmúlja majd azokat.

Szóval ne kapcsolódó, hasonló filmeket keress, hanem fogd valamelyik összesítő oldal listáját és haladj rajtuk szépen végig. Pl.:

- 1001 film

- Films 101

- IMDb

- Metacritic

- MRQE

- Rotten Tomatoes

- Sight and Sound

- TSPDT

2023. ápr. 29. 08:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért kellene hagynia az imdb pontszámot? Nyilván nem szentírás, amit ott lát az ember és bármikor bele lehez nyúlni olyan filmbe, ami nem tetszik, de magas az értékelése és a fordítottja is, de azért nagyon jó alapot ad!

Ha valaki ajánl egy filmet nekünk és az imdb pontszáma 4, akkor ott valami rohadtul sántít, mert ismertebb filmeknél több százezer ember véleménye azért már elég mérvadó sokszor.

Amúgy kérdező, én imdb-t használok.

Bármit, amit ajánlanak olyanok, akik vagy ismerik az ízlésem vagy én ismerem az övét, akkor nagyjából esélyes, hogy tetszik, rádobom watchlistre. Top250-ből is szemezgetek mindig, mások listájából, advanced search-t használom, krimikre, thrillerekre keresek rá megadott adatok alapján, mert szeretem ezeket a műfajokat, baromi jó filmekre lehet rátalálni és szó szerint sosem fogok a listám végére érni annyit találtam már.

Illetve, amit írtál, rendező alapján is. Ha valaki látott már pár száz (esetleg 1000+) filmet az megismert sok jó rendezőt, ott isehet nézelődni, hiszen 20-30 rendező az már lehet önmagában is 500 film. Plusz, ha imdb-n rámész egy filmre akkor lejjebb kidob olyanokat, amik valamilyen okból hasonlóak. REEEEEngetek jó filmet lehet találni imdb-n nagyon kicsi erőbefektetéssel és igen, a pontozás irányadó, de nen szentírás + lehet előzetest nézni róla valahol, akkor úgyis átjön, hogy nagyjából miről van szó. A saját ízlését pedig többnyire ismeri az ember.

2023. ápr. 29. 08:29
 7/10 anonim ***** válasza:
17%

IMDB mára teljesen irreális a pontozás tekintetében, rageover illetve ragelow pontozás miatt.

Teljesen mindegy, mennyi a pontszám, ha a film nekem bejön. 2,3-as 2,7-es filmek is vannak a kedvenceim között. Általában a 8-10 körüli filmek pedig szemetek, de tényleg egy top gun maverick milyen magasan áll, holott semmi sem indokolja.

2023. ápr. 29. 09:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
#7, de indokolja. Nyilván ennyire magas értékelést talán nem, de akciófilmek közül, igenis kiemelkedik. Moziban meg kifejezetten nagy élményt nyújt. Technikailag pedig pláne nagyon jó!
2023. ápr. 29. 12:31
 9/10 anonim ***** válasza:
A Mafab-on rá tudsz keresni műfaj, évszám és értékelés alapján is a legjobb filmekre. A 65-70%-os és afeletti értékelésű filmeknél már jó eséllyel kapsz kedvedre valót, ami nem csalódás.
2023. ápr. 29. 13:15
 10/10 anonim ***** válasza:
85%
A Maverick pont, hogy az utóbbi évek egyik legjobb mozifilmje és igen, moziban kellett volna megnézni, nem telefonon.
2023. ápr. 29. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!