Star Wars rajongók! Lézerkard vagy fénykard?
Figyelt kérdés
Szerintetek mi az?2023. márc. 8. 15:17
A kérdező szavazást indított:
Lézerkard
Fénykard
30 szavazat
1/11 anonim válasza:
Mindkettőnek nevezik a filmekben, szóval lehet nyugodtan használni bármelyiket.
2/11 anonim válasza:
Magyar fordításban említik lézerkardnak is, de én úgy tudom, hogy angol szövegben mindig csak lightsaberként hivatkoznak rá, tehát fénykard.
3/11 anonim válasza:
ez olyan mintha azt kérdezted volna hogy kutya vagy eb. ugyanazt jelenti
4/11 anonim válasza:
Minden igaz rajongó tudja, hogy fénykard. Csak az igénytelen magyar szinkronban volt lézerkard.
(Kis Anakin mondta lézernek az eredetiben is, mert nem tudta a fegyver pontos nevét. Meg az öreg Luke nevezte egyszer lézerkardnak, mert akkor már leszarom stílusban nyomta.)
5/11 NTBS válasza:
mindkettő. A fénykard közelebb áll hozzám.
6/11 anonim válasza:
2: Téves. Említik laserswordnak is
7/11 anonim válasza:
Eredetileg lightsword lett volna,de az félreérthető mint light sword=rövidkard.
Így lett lightsaber-fényszablya,ami fénykard lett nálunk.
Lasersword,lasersaber...ilyen nem volt.
8/11 anonim válasza:
A „lézerkard” kifejezést pejoratív értelemben használja az öreg Luke, hogy kigúnyolja azt a gondolatot, hogy a Jedik valahogy képesek mindent megjavítani.
9/11 anonim válasza:
8: Használja a kis Anakin is, illetve talán Kanan Jarrus is
10/11 anonim válasza:
Obi Wan is lézerkardnak hívja a harmadik részben egyszer ha jól emlékszem. Miután Anakin elejti a sajátját és visszaadja neki.
De amúgy én fénykardnak mondanám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!