Ki látta "Az Északi" (The Northman) című filmet? Tavalyi. Én láttam, és érdekel mások véleménye. Én nem tudom hova tenni... Néha egy röhejes szatírának éreztem, utólag viszont mély, pozitív hatást gyakorolt rám.
Figyelt kérdés
2023. febr. 3. 21:41
1/5 anonim válasza:
Láttam, nálam is hasonló volt, mikor néztem nem tetszett annyira, utólag azt mondom jó film.
Érdekes volt hogy egyáltalán nem romantizálta a vikingeket a film, de nem is hozta egyáltalán azt a hangulatot mint más vikinges filmek vagy sorozatok.
2/5 anonim válasza:
Egyébként a rendező többi filmje is jó, a The Witch talán még jobban is tetszett, a The Lighthouse talán még ennél is elvontabb, már már művészfilmes. Bár kicsit a The Northman is az.
3/5 anonim válasza:
Nagyon túltolták benne a látomásos, révüléses részeket. A párbeszédek nagyon bárgyúak voltak. A cselekmény sem következetes. Nekem hatalmas csalódás volt.
Az alap sztori alapján ebből lehetett volna egy jó film is.
4/5 A kérdező kommentje:
Ha már az alapsztorit említed, tegnap tudtam meg, hogy van egy régi történet, ami alapján készült Az Északi is, és William Shakespeare: Hamlet-je is! Azóta észrevettem a hasonlóságokat, pl. mindkettőben az anyuka az áruló, mindkettőben meghal az apja és azt próbálja megbosszulni, és a nevük is egy: Hamlet és Amleth.
2023. febr. 4. 14:53
5/5 A kérdező kommentje:
De más nevek is hasonlítanak, pl. az anyuka: Getrud az egyikben, Gudrún a másikban. A szerelme pedig Ofélia (Ophelia) az egyikben, és Olga a másikban. Mondjuk a szerelmi szál elég eltérő, mert Ofélia egy gyenge idegrendszerű csajszi volt, aki félúton öngyi lett... De Olga Az Északiban nagy szerepet tölt be.
2023. febr. 4. 14:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!