Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mit tennétek akkor, ha egy a...

Mit tennétek akkor, ha egy a Hülyék paradicsoma (Vagy eredeti címén Idiocracy) című filmben vázolt szétdúlt és elbutult világban térnétek magatokhoz?

Figyelt kérdés

Aki látta a filmet azt tudja mire gondolok. De azoknak akik nem, azoknak most összefoglalom a helyzetet.

Egy katonai kísérlet során egy a hadseregnél szolgáló középszerű aktakukac irodistát és egy prostit hibernálnak. A cél az, hogy őket csak egy évre jegeljék. Ha a kísérlet sikerül, akkor megkezdődhet a tudósok hibernálása vagy a hosszútávú űrutazáshoz való hibernálás kora.

De ha a kísérlet kudarcba fullad akkor a hadsereg mindent tagad. Épp ezért választották ezt a két embert, akiknek nincs családja és a létezésüket is könnyű letagadni.

És mivel a kísérlet szupertitkos így csak nagyon kevesen tudnak erről az egészről. Ámde időközben a kísérletben résztvevő embereket letartóztatják különböző korrupciós ügyek miatt. Így egy év sem telik el és egész egyszerűen megfeledkeznek erről a két emberről.

Mindezek miatt egy év helyett több évszázadot töltenek hibernálva. Egészen pontosan 2505 -ben térnek magukhoz.

Ekkorra az emberiség elbutult. Semmivel sem törődött. A gazdaság összeomlott. Az egykor hatalmas városok elpusztultak. Az emberek gyakorlatilag szemétből turkálva tengették életüket. Néhol még látható fejlett technológia, de az emberek már nem is értették ezeknek a működését. Az emberek intelligenciája egy 4 éves gyerek szintjére süllyedt.

Hát erről szól a film, hőseink ezt a jövőt látják. És itt sokszor azért keverednek bajba mert okosabbak mindenki másnál, és ezért meg akarják verni őket.

A kérdésem tehát, ti mit tennétek egy ilyen elbutult elpusztult világban? Hogyan használnátok ki ezt a helyzetet?

És tudom most egyesek azt fogják kérdezni, hogy ezt a kérdést miért a szexualitás kategóriába tettem? Mert szándékos volt. De csak hallkan röhögve a válladra tenném a kezemet, és csak annyit mondanék:

- Gondolkodj el ezen barátom! Tehát mond mit tennél? - Aztán magadra hagylak a gondolataiddal!

2023. jan. 20. 13:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszerű kérdés, az egyik kedvenc filmem. Sajnos több benne az igazság, mint sokan hiszik. Nézz körül, oda tartunk... Bár néha úgy érzem, hogy már lassan meg is érkezünk oda.

Sokat tenni nem tudnék a dolog ellen. Valszeg kihasználnám a "szellemi" fölényem, összeszednék ennek a segítségével egy rahedli pénzt, vennék egy szigetet, ahol kialakítanám a személyes kis társadalmam, oktatással, mindennel.

2023. jan. 20. 13:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nem tudnék olyan emberek között élni (az utolsó bekezdésed alapján te is ilyen lehetsz), az öngyilkossághoz gyáva vagyok, így elvonulnék remetének.
2023. jan. 20. 13:38
 3/13 A kérdező kommentje:
1-es, ha láttad a filmet akkor érted a poént! Ha nem akkor meg gondolkodj el azon, hogy miért ebbe a kategóriába tettem… Talán lesz, aki érti a poént és elmondja neked….
2023. jan. 20. 13:44
 4/13 A kérdező kommentje:
3 -as! Szerinted ha én olyan vagyok, mint azok az emberek akkor tudnék ilyen hosszan és választékosan írni? Pláne helyesen ?
2023. jan. 20. 13:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy mit tennénk? baszki!

Felkeltem reggel. PONTOSAN az a világ van odakinn jelenleg. akkor most mi van? :D

2023. jan. 20. 13:53
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
Annak a filmnek a készítője a jövőbe látott
2023. jan. 20. 14:00
 7/13 A kérdező kommentje:
5 -ös ezen most nevettem :) Azt hiszem ott még azért nem tartunk, hogy olyan lepusztult világ legyen, de értem mire gondolsz
2023. jan. 20. 14:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Nem érdekel, hogy más butább vagy okosabb tőlem. Az ő dolguk.
2023. jan. 20. 14:06
 9/13 anonim ***** válasza:
70%

#7 kb egyetlen lépésre vagyunk ettől a világtól. 4-5 év.

b verzió: az A.I. öntudatra ébred és onnantól kezdve vagy a Skynet fogatókönyv, vagy lehet élni bezárva a gépek által sterilen életbentartva :D

2023. jan. 20. 14:27
 10/13 A kérdező kommentje:
Érdekes! én a szexualitás egyébb kérdések ketegóriába tettem ezt a kérdést. egy poén kedvéért amit azok értenrk akik látták a filmet. De most látom, jog valószibűleg a moderátor irak ártették a kérdést filmes kategóriába...
2023. jan. 20. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!