Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért van, hogy egyes részeket...

Miért van, hogy egyes részeket nem szinkronizálnak, vagy nem írnak alá egyes magyar változatban filmeknél? Pl. Kill Bill 2 kínai mester tanítós rész, Assissin's Creed spanyol invizitor rész.

Figyelt kérdés

Mindkettő nagy hatású rész, és amikor nem értem az elég zavaró!

Tudom hogy érzékeltetni akarják az idegen nyelvet, de a mondandó fontosabb a film szempontjából.

Akkor lenne jó így ha közömbös lenne...

2023. jan. 7. 21:48
 1/4 anonim ***** válasza:

"Tudom hogy érzékeltetni akarják az idegen nyelvet"

Akkor érted.

Szerintem ritkán van olyan, hogy nincs felirat az idegen nyelvű részeknél, ha meg van felirat, akkor a mondandó érthető.

Ha akarnak, olyan filmet is csinálhatnak, amiben nem beszélnek vagy olyan nyelven beszélnek, amit senki se ért és az, hogy neked ez nem tetszik, teljesen szubjektív dolog.

A filmek meg a játékok olyan termékek, amiknél a készítők szinte bármit megtehetnek mert nem muszáj megvenni őket és ők viselik a tetteik anyagi következményeit.

2023. jan. 8. 13:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem hogy nem tetszik mert hangulatban A's C jól hangzik a középkori spanyol, viszont az érthetőséghez nagyon hozzáad ha aláírják.

Lehet csak nekem van rossz változat meg belőle?

De aláírás nélküli a spanyol hablaty.

2023. jan. 8. 13:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első Assassin's Creedben nincsenek feliratok.

[link]

De itt vannak a szövegek angolul, ha érdekel:

[link]

2023. jan. 8. 13:34
 4/4 anonim ***** válasza:
sokszor a mozis kiadás után pár hónappal adnak ki BD kiadást, ami vágatlan, ilyenkor nem mindig kap magyar változatot, és ezekben a jeleneteket nem szinkronizálják újra, ezek a jelenetek lehetnek olyanok amiket a mozikban nem adhattak le, pl az cenzuráltakat, akár szitok szó miatt, vagy szimplán plusz tartalmakat is rakhatnak bele, míg moziban ha kap egy besorolást ahhoz kell igazítani a filmet, legyen az játék idő, ahol túl hosszú a film és ezért kivágtak belőle, de BD kiadásban már ott a plusz anyag
2023. jan. 8. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!