Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Netflixre miért nem kerülnek...

Netflixre miért nem kerülnek ki magyar nyelven a filmek?

Figyelt kérdés
Vannak a Netflixen olyan filmek amik a TV-ben vagy más oldalakon elérhető magyar szinkronnal, de a netflixen meg csak felirattal. Ez miért van? Hogyhogy
2022. dec. 28. 02:22
 1/10 Salx Narval ***** válasza:
A Netflix oldalán az ügyfélszolgálat talán választ tud adni erre a kérdésre is, én max találgatni tudnék.
2022. dec. 28. 02:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Meg kell nekik talán venni a jogot a szinkronhoz. Gondolom olyan filmek, amiknek a szinkronja nem a netflix megbízásából történt?
2022. dec. 28. 03:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Az Angol nyelvtudás valóban egy jó dolog, de valaki lehet, hogy jobban szereti mégis szinkronnal nézni a filmeket.

Egyébként igen, azért nincs sok filmhez szinkron a Netflixen, közben pedig amúgy van, mert a használati jogot meg kell vásárolni, és ha az összes olyan filmhez megvennék az összes szinkronjogot, és most nem csak a Magyarokat, akkor az úgy nem biztos, hogy megérős lenne.

2022. dec. 28. 05:44
 4/10 A kérdező kommentje:
#4 a Birmingham Bandája is van magyarul, azt sem magyarul adják a Netflixen, pedig az nem egy jöttment kis sorozat
2022. dec. 28. 06:50
 5/10 A kérdező kommentje:

#3 normális ember? Ha leszólítok az utcán egy átlag embert, tuti fixen nem fog tudni angolul.

És közepesen beszélek angolul, megérteni megértem mit hallok, de mondatot alkotni nem tudok

2022. dec. 28. 06:52
 6/10 Salx Narval ***** válasza:
Értjük a problémát de sajnos ez van.
2022. dec. 28. 08:05
 7/10 anonim válasza:

Ugyan nem tudom biztosra, de a logika azt diktálja, hogy az angol egy világnyelv míg a magyar nem. A Netflixnek az az érdeke elsősorban, hogy a szolgáltatásukat a világ bármely pontjáról igénybe vegyék, így emiatt lehet az, hogy egy világnyelvet részesítenek előnyben, hiszen ez a világ bármely pontján ismert nyelv. Nyilván jó lenne, ha lenne magyar nyelven is. De a magyar nem világnyelv, ìgy a Netflixnek nem érné meg magyarul kiadni egy sorozatot.

Ez kb olyan mint az animék világa. Mivel japánban/kínában a legnépszerűbb, így nem érdekük kiadni őket pl magyar nyelven, ahol csak a társadalom egy töredéke igényelné. Na meg az egy japán gyàrtmány, a netflixen levő sorozatok nagy része gondolom angol, így elsősorban abba az országba építkeznek bele, ahol a hazájuk is van, gondolom én elsősorban itt is a vevők miatt. Persze így is bukhatnak rajta ha valaki pl nem szereti a felíratos filmeket, de mindig kevesebbet buknak rajta, mintha kiadnák magyarul, és nézze a hazai felírattal. Még ha választ is adnának erre, kétlem, hogy nyíltan kimondanának ilyeneket, de én ezt látom logikusnak.

2022. dec. 28. 08:58
 8/10 Salx Narval ***** válasza:
Mondjuk csereberélhetnének mint a vásárban, átadnák ingyen a konkurenciának cserébe azért ami nekik nincs meg.:D Én pik-pak lerendezném a dolgot, nem is értem miért nem alkalmaznak fizetett tanácsadónak.:D
2022. dec. 28. 09:11
 9/10 A kérdező kommentje:

#8 persze, ez így van rendjén mert valóban az angol a világnyelv. Nem azt mondom hogy hamarabb adják ki magyarul mint angolul. Adják ki angol, spanyol nyelven ha híres, pár hónap múlva jöhetne magyar nyelven, mint a Squid Game pl. De itt vannak híres sorozatok/filmek amiket a Netlfix forgat le, de a neten nem találni hozzá magyar nyelvet, persze mert nem csinálták hozzá.

Igen azêrt teszik ki angolul hogy elsősorban a világbármely pontjáról elérjék a Netflixet, de egy magyar is ugyanúgy kifizeti a havidíjat a Netflixre mint egy brit, vagy egy amcsi. Mi is és a törökök, szerbek, oroszok, lengyelek stb joggal várjuk el, hogy a mi nyelvünkre is megcsinálják azt amiért fizetünk. Eszembe jut egy régi film mondom megnézem már, beírom Googlera, azt írja megtekinthető netflixen na beindítom erre még felirat sincs. Pedig 2006os, azóta lett volna idő lefordítani. Beindítottam a videán és megnéztem ott.

2022. dec. 28. 09:44
 10/10 anonim válasza:

Nem említettem sehol sem olyat, hogy előbb adják ki magyarul mint angolul. De a Netflixnek egyszerűen nem érné meg, mert a magyar fogyasztótársadalom nem akkora, hogy ennyi pénzt beleöljenek abba, hogy a filmek nagy része magyarul menjen ki, tehát minden sorozat esetén (még ha régi is) ez csak plusz kiadás, nem haszon. Jófejségből oké, megcsinálja mert megtiszteli a magyar fogyasztókat. Jön majd a török, a francia,a német, a szlovák, a görög-és teljesen jogosan ilyen alapon bármelyik ország ahol a netflix elérhető, mert ha egy valakit ezzel megtisztelnek akkor a többieket is meg kell, másnem nagy lenne számukra a veszteség. Ez rengeteg idő és munka. Nekem anno volt egy animés korszakom, eleinte én is problémáztam azon, hogy miért nincs magyar szinkron mindenhez. De elfogadtam, ha nézni akarom akkor felírat van, és ennyi. Idő közben a japán kultúra is érdekelni kezdett, boldogan emlékszek vissza erre az időszakomra is. A török sorozatok teljesen más kategória mint a netflix. A török sorozatokat megveszi egy csatorna, majd leadja. De a netflixet egy csatorna sem veszi meg. Az egy szolgáltató. Kifizeted igen, de jól tudod milyem feltételekkel. Senki sincs rákötelezve, hogy netflixe legyen. Ez egy szolgáltatás. Ha kell pizza akkor rendelsz vagy sütsz. Ha rendelsz időt és energiát spórolsz, de nem a te kezed alatt készül, nem tudod mik kerülnek bele valójában, s idő és pénz mire kihozzák. Ha ezt így vállalod, rendeld meg. Ha nem, akkor van még bőven alternatíva, hogy pizzát egyél.

A netflix alapból egy amerikai szolgáltatás, annyi, hogy hazánkban is elérhető. De mindig nem olyan a szitu, mintha megvenné egy csatorna. A netflixnek az a célja, hogy minél több országba beférkőzzön, ezért egy globálisan ismert nyelvet fog megragadni, mert van olyan is, hogy valaki felírat nélkül megérti. Tehát nem is szembesül ilyen problémákkal (nem, nem téged akarlak ezzel leoltani, csak a helyzetet elmagyarázni)

Szóval a lényeg röviden: ez a netflixnek nem éri meg gazdasági szempontból. Csemegézz azok közül amik sgibkronosak, vagy ahogy írtad, nagyon egyszerű módon rengeteg jó film és sorozat megtalálható ingyenes platformokon szinkronnal együtt.

2022. dec. 29. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!