Miért álltak le több moziban is a vetítők?
Na neee...
Holnap mennék el rá, remélem nem az etele moziban.
James Cameron egyes jeleneteket High frame rateben, azaz 48 FPS-ben vett fel.
Csakhogy a legtöbb moziban a vetítők nincsenek arra felkészítve, hogy dinamikusan változtassanak az FPS-en, ezért az alapvetően 24 képkocka/másodperces jeleneteket felgyorsítja, így folyamatos a 48 FPS, és ez egy elég leterhelő folyamat, ezért lehet az, hogy a gyengébb gépek elhullanak.
Én egyébként Debrecenben néztem még a premier napján, a jegyen írták is, hogy HFR vetítés és nem volt szerencsére semmi probléma (bár és ez lehet, hogy valami optikai illúzióm volt, de sokszor megmérték volna esküdni, hogy láttam mikor váltott vissza 24-re a 48-ról. Lehet a Cinema citykben már vannak néhány teremben ezt kezelő vetítők, lehet nem)
Egyébként én nyíregyházán tudok arról, hogy voltak problémák a vetítéssel. Volt teljesen zöld kép a film közepén meg leállás.
4k 48fps-ben forgott a film.
Néhány régebbi mozi nem bírta azt a részletességet kipréselni magából.
Lefagyott a rendszerük.
Sok helyen konvertálták a filmet 24 képkocka/másodpercre, hogy le tudják vetíteni.
Egyébként nálunk 3 féle verziót lehet megnézni.
24fps-ben 2D-ben és 3D-ben, valamint a 3D HFR(High Frame Rate) verziót, ami több képkocka/mp. Én a legutóbbit ajánlom megnézésre!
Remélem március körül megjelenik BluRay-en és utána nyomják fel torrent oldalakra is.
Ma megnéztem. Etele moziban érezhető volt mikor voltak a nagyképcockaszámú jelenetek és mikor a kisebbek. De nem volt gond a vetítéssel. A film néhol megsiratott, férfi létemre, jó volt és gyönyörű a képi világa meg a mondanivalója is. Viszont nem indokolt a 3 órás hossz, inkább max 2.
Voltak benne irtó szerethető és cuki karakterek is. Engem komolyan zavart a háború benne-pedig én még így sose voltam-, elnéztem volna csak békésen az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!